Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

"Мис Свят България 2016" пред Nbox: Аз съм работохолик

"Мис Свят България 2016" пред Nbox: Аз съм работохолик

"Нямам против пластичните операции, защото е много важно човек да се харесва", смята Галина Михайлова

От два дни, 26-годишната Галина Михайлова е в редиците на най-красивите българки. Поводът: тя бе коронована за "Мис Свят България 2016". Победата й я изпраща директно на финала на най-престижния форум за красота, а именно Miss World, който тази година ще се проведе във Вашингтон. Тъй като тепърва ще чуваме за тази дама, ви предлагаме да я опознаете.

- Какво те подтикна да участваш на конкурса „Мис Свят България“?

- Предизвикателството и възможността, да представям страната си на международно ниво, тъй като смятам, че притежавам нужният житейски и професионален опит да го направя с увереност. Аз съм завършила политика и международни отношения с отличие, в един от най-добрите лондонски университети и паралелно с академичните си постижения, имах възможността да участвам в много доброволчески инициативи и кампании популяризиращи българската история, бит и култура в чужбина (например: Discover Bulgaria – Откриите България”, която беше отразена в българските и британски медии.

- С брат ти Калоян явно сте отличен тандем. Той пък ще ни представя на „Мистър Свят“. Това е наистина прецедент в историята на тези конкурси – брат и сестра да участват в една и съща година… Как се случи, че и двамата се записахте да участвате в конкурси за красота?

- Брат ми ме подкрепи и ме насърчи да участвам в този конкурс, тъй като смята, че целите и каузата на конкурса съвпадат с с моите професионални амбиции и качества.

- Според теб с какви качествата успя да се откроиш на конкурса и спечели журито?

- Всички момичета бяха хубави, но е важно, да се знае, че става въпрос за специфичен формат: Miss World в който се изиксва високо ниво и свободнo владеене на английски език, изисква се опит и участие в благотворителни кампании, както и не на последно място добра физическа подготова. В международния формат има много физичски състезания, които изискват наистина добра подготовка. В този смисъл това са моите предсимства пред останалите участници: отлично владене на английски език (завършила съм политика и международни отношения, в един от най-добрите лондонски университети); участвала съм в множество доброволчески, както и благотворителни кампании. Аз съм също така и бивша професионална спортистка (теннис на корт) и смятам, че именно тези ми качества бяха моето предимство пред останалите участнички. За целите на международния формат, не е достатъчно едно момиче просто да изглежда добре, тоест да е манекенка или модел, а се изисква набор от качества и умения, както и житейски опит. Важна е каква кауза искаш да защитаваш.

- Имаш ли изяви в модата преди конкурса?

- Никога досега не съм се занимавала професионално с мода, макар и многократно да са ми предлагали да ставам модел. Тогава предпочетох да се концентрирам върху тениса.

- Какво мислиш като цяло за модния бранш?

- Това е много общ въпрос, тепърва предстои да си изградя мнение.

- Завършила си образованието си във Великобритания. Разкажи повече…

- Да имах уникалната възможност да бъда приета да следвам Политика и Международни Отношения, в един от най-известните Лондонски университети – Royal Holloway, University of London и да получа една изключително престижна диплома с отличие, През времето в което следвах имах възможността да кординирам много инициативи, благотворителни събития, да се запозная с интересни професионалисти от цял свят, както и да правя стаж във водеща английска правна кантора. Това ми помогна да добия освен академични, така и практически умения.

- Имала ли си намерения да живееш в чужбина и да се развиваш там?

- Да, заминах с идеята,че ще живея и ще се развивам в чужбина, но дома си е дом, въпреки добрите условия на живот и хубава работа които имах след завършване, България много ми липсваше, получих добро предложение за работа тук и реших да се прибера.

- Какви цели си поставяш оттук нататък?

- Искам да вървя стъпка по стъпка, защото съдбата винаги ни поднася изненади. Работя в голяма корпорация и искам умело да балансирам професионалните си ангажименти, с отговорностите и подготовката за на "Мис Свят 2016" през месец декември в Щатите, за да мога да представя страната си по възможно най-достойният начин на най-престижният конкурс за красота в света.

- Какви са интересите в свободното ти време?

- Не ми остава много свободно време, понеже съм работохолик, но в малкото което имам, обичам да научавам нови неща, като общувам с интересни и различни хора, чета или се занимавам с някакви доброволчески инициативи.

- До каква степен си суетна?

- Като повечето жени и аз съм суетна, но не мисля, че изпадам в крайности и определено обичам да ходя без или с малко грим.

- Има ли нещо в себе си, което не харесваш?

-  Физически съм щастлива с това, което ми е дала природата. Що се отнася до характера ми, не харесвам, че винаги премислям и анализирам нещата до най-малки детайли, а понякога е нужно просто да се оставиш на емоцията да те води.

- Какво мислиш за пластичните интервенции? Необходимост или каприз са те?

- Зависи от случая. Аз нямам още такива, но не съм против, защото смятам че е много важно човек да се харесва.

Филип ДАНАУИ, Nbox.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар