Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Болид от „Формула 1” на Есенния панаир в Пловдив

Болид от „Формула 1” на Есенния панаир в Пловдив

Болид от „Формула 1", наред с мотокар рекордьор и хуманоиден робот са сред най-атрактивните експонати на Международния технически панаир в Пловдив, който ще представи решения за индустрията от 25 до 30 септември

За първи път ще бъде изложен най-големият мотокар, произвеждан в България. Машината е рекордьор, защото може да се справи с товар от 33 тона. Използва се в пристанища, каменни кариери и леярни, обясняват изобретателите от „17 Н".

Истински състезателен болид ще украсява щанда на „Тексимп". Фирмата доставя металообработващи машини с цифрово програмно управление от световни марки. Сред тях е и Haas Automation, която има собствен отбор, участващ в надпреварите във „Формула 1". Негов супермощен автомобил ще пристигне в Пловдив след триумфа си по пистите в цял свят.

По улиците на града пък ще дефилира електрически автобус, произведен в Чехия. Той също е един от топ експонатите на Есенния панаир.

Световна новост е хуманоидният робот Sanbot, предназначен за търговски центрове, магазини, ресторанти, хотели, болници, домове за възрастни, училища. Може да работи като магазинер, сервитьор, помощник в преподаване, охрана, домашен мениджър и личен асистент, казват изложителите от „Статсофт България".

Премиера за българския пазар ще има софтуерът за интерактивни карти на Here, САЩ. Вместо статичната визуализация, в тези приложения за смартфони се използва облачно активиране, за да се покаже движението „на живо" в реално време, обясняват от „Хиър Юръп Б.В. - клон България".

От света на цифровите технологии е и дигиталният интерфейс SDM 30, който служи за контрол и защита, измервания и визуализация в реално време на параметрите на електромотори. Следи едновременно 16 устройства и изписва данните на дисплей, твърдят от „Елпром Троян".

Множество премиери се очакват на изложбата „Стройтех", сред които световна иновация за производство и поставяне на термоизолация. Мобилна машина прави на самия строителен обект екстериорни и интериорни 3D панели, а така се пести време, повишава се ефективността и се преодолява сезонният характер на този вид бизнес. Разработката е на „Мейк България".

Компании от близо 40 държави ще демонстрират изделия за различни индустри на Есенния панаир в Пловдив. Очакват се бизнес форумът да бъде посетен от 45 000 души от България и чужбина.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар