Вторник, 13 Ноември 2018
Вторник, 13 Ноември 2018

Създателите на Game of Thrones се заeмат с нови филми от Star Wars

Създателите на Game of Thrones се заeмат с нови филми от Star Wars

Компанията Walt Disney обяви, че ще има нова поредица от филми от сагатаStar Wars, като е привлякла за тях създателите на глобалния телевизионен хит Game of Thrones.

Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс, които са създатели на хитовия „Игра на тронове”, ще направят собствена серия от филми по "Междузвездни войни". Целта на Филмите на Бениоф и Уайс, е да се създадат поредица от свързани истории, с които вселената на Star Wars винаги е била позната, но ще бъдат различни по характер от традиционната Сага, както и от трилогията на Джонсън.

Това е вторият подобен проект, след като наскоро Lucasfilm възложи на режисьора на "Последните джедаи" (The Last Jedi) Райън Джонсън да създаде собствена трилогия, посветена на космическата сага.

"Дейвид и Дан са сред най-големите майстори-разказвачи в момента. Техните умения ще разкрият нови територии пред "Междузвездни войни" и ще поведат поредицата във вълнуваща посока", каза ръководителят на Lucasfilm Катлийн Кенеди.

Боб Айгър, ръководителят на Disney, поясни, че компанията разработва и няколко нови телевизионни серии за сагата, които да се разпространяват от услуга за онлайн зрители.

Бениоф и Уайс заявиха, че ще се заемат с работата веднага след края на последния сезон на "Игра на тронове", който е планирано да бъде излъчен през 2019 г.

"За нас е огромна чест, че имаме тази възможност, леко сме изплашени от отговорността, но нямаме търпение да започнем работа, веднага след като приключим последния епизод на "Игра на Тронове". Съвсем нормален пакет от чувства, който върви с предизвикателството да създадеш филм във вселената на "Междузвездни войни.", коментираха Бениоф и Уайс в официално съобщение.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар