Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Шеф Виктор Ангелов сложи край на интригите

Шеф Виктор Ангелов сложи край на интригите

Ресторантът на реалити формата Hell's Kitchenофициално отвори врати и нахрани първите си гости

„Приветствам ви с добре дошли в ресторанта на Hell's Kitchen. Както може да видите и сами - това не е декор, това не е студио, това е истински ресторант!”, с неприкрита гордост в очите посрещна любопитните журналисти водещият на най-новото кулинарно предаване в родния ефир шеф Виктор Ангелов.

Известният на всички готвач накара половин България да страда, напускайки позицията си на член на журито на „Мастър Шеф”, но новината, че поема главна роля в новото реалити успокои донякъде разбитите сърца.

„И, за да приключим с интригите – за последните няколко години аз имам усещането за прекрасно свършена работа! Време беше да се завърна при професионалистите. Вие знаете какво имам предвид”, по специфичния си начин шеф Ангелов приключи темата за своя трансфер, след което разкри и повече подробности за новото реалити.

Два отбора от девет мъже и девет жени ще се борят за финалната награда от 100 000 лв. и място в неговия ресторант. Най-важната им задача ще бъде вечерята, по време на която те ще доказват своите умения, изпълнявайки истински поръчки от гостите на ресторанта.

Дневните предизвикателства също ще внасят допълнително напрежение между тях. Предаването ще е всяка седмица във вторник, сряда и четвъртък. Първият ден ще завършва с избирането на един номиниран за изгонване от загубилия отбор. Във втория ден в ада ще отива още един номиниран, а на третия ще става ясно кой от тях двамата си тръгва. Докато най-добрият победи.

„Въпросът, който задавахме на всички беше: Колко добър смяташ, че си? Търсехме задължително хора със самочувствие” - допълни картината продуцентът Нико Тупарев. – Но за тези хора, по формат, шеф Ангелов ще е Господ! Той е Зевс!”

Идеята на предаването със сигурност е интересна и не случайно в Щатите то върви вече 17-и сезон. Любопитни са и участниците, които у нас ще се вихрят в него. Сред тях има завършили престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu, такива, които са работили на места с две и три звезди Мишлен, собственици на ресторанти в България, главни готвачи и др.

Тук кухнята, където 18-е участника ще мерят бързина и сръчност, умения и техники, ножове и черпаци е открита, просторна и , разбира се, професионално оборудвана. Ресторантът, в който гостите ще дегустират своята храна пък е уютен, топъл и приятен. Стените вече са декорирани с красиви картини, има и отделен бар.

Ние като първи гости имаме възможността да опитаме и част от специалното меню на Виктор Ангелов. В него присъстват миди „Сен Жак” на тиган с рагу от гъби, агнешки котлети с билкови трохи, полента и рататуй, както и уникално бине суфле (бухтичка) с малиново кули. И, ако вече сте почнали да преглъщате, бъдете сигурни, че най-големите изкушения тепърва започват.

Стартът на Hell's Kitchen България е на 27 февруари от девет вечерта часа по Нова телевизия.

Източник: Надежда Петрова, Епицентър.бг

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар