Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Вижте 26-те финалисти на "Евровизия"

Вижте 26-те финалисти на "Евровизия"

Станаха известни участниците от всички 26 страни, които ще се борят на финала на телевизионния песенен конкурс "Евровизия 2018" след вчерашния втори полуфинал, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Изпълнителите от Сърбия, Молдова, Унгария, Украйна, Швеция, Австралия, Норвегия, Дания, Словения и Холандия спечелиха достатъчно гласове, за да достигнат големия финал.

Половината от гласовете бяха дадени от професионално жури, а другата половина от телевизионните зрители.

На първия полуфинал във вторник бяха избрани 10 финалисти, сред които и България. Пет страни и домакинът Португалия се класират автоматично за финала. Напред продължават още Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия.

Организаторите на "Евровизия" обявиха и реда на изпълнителите във финала, който е на 12 май в Лисабон. България е с номер 18 от общо 26 участници.

Общо 43 страни участват в популярното музикално ежегодно събитие, което се провежда за 63-ти път. Тазгодишното издание е в португалската столица Лисабон.

Организаторите развалиха договора си с китайската телевизия "Манго" и тя не можа да излъчи вчерашното събитие, защото е цензурирала две от изпълненията от първия полуфинал.

Свързани статии (по етикет)

  • БНТ е отказала "Евровизия" по финансови причини

    Управителният съвет на Българската национална телевизия официално потвърди решението обществената медия да не участва в тазгодишното издание на международния песенен конкурс "Евровизия", който ще бъде през май 2019 г. в Тел Авив. Причината е финансова.

  • България се отказва от "Евровизия"

    Съобщението бе разпространено чрез публикация в официалната страница на конкурса в Twitter (@bg_eurovision).

  • Борислав Миланов за „Евровизия”: Има търговия с точки

    „Доволни и благодарни за представянето си на финала на „Еврозивия” сме. Аз съм там за пета година, но тази година беше най-силната конкуренция”, коментира композиторът на българската песен Борислав Миланов в превадаването ''Тази Сутрин'' по bTV.

Оставете коментар