Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Златният Орфей пред провал?

Златният Орфей пред провал?

Засега институциите не изпълнявали задълженията си, научи Nbox

Златният Орфей е пред провал, още преди да е започнал, научи Nbox от свои добре информирани източници. Причината била в институциите, които били поели ангажименти, но до момента не са ги изпълнили.

Още от 28-и т.м. трябва да започнат репетиции, разказват участници в тях. Самият конкурс пък трябва да стартира на 31-и август  и е с продължителност три конкурсни вечери. По стара традиция след приключването им известни родни музиканти изнасят концерти. Песните в конкурсната програма пък са отдавна известни.

Преди 16 години „Златният Орфей“ прекъсна съществуването си, а Даряна Генова – съпруга на основателя му Генко Генков, дълго време се бори за правата на фестивала с БНТ. Сега обаче нещата са изчистени, а по националната телевизия върви реклама на предстоящия фестивал. Фондация „Генко Генов“ и Акционерно дружество „Слънчев бряг“ също обединиха усилия за възстановяването на най-емблематичния за страната ни Международен фестивал „Златният Орфей“.

Изпълнители от старата генерация пък коментират, че с повторния старт на Орфея е трябвало да бъде променен и регламентът за участие - да се допускат само млади и начинаещи певци и музиканти, за да послужи фестивалът като трамплин за тяхната кариера. А така те се състезават с поп легенди в родната музика.

Тези дни предстои да се изясни - ще има ли в крайна сметка юбилеен Златен Орфей, или не.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар