Петък, 19 Юли 2019
Петък, 19 Юли 2019
Ново лого, нова програма, нови водещи и рокади в БНТ

Ново лого, нова програма, нови водещи и рокади в БНТ

Сутрешният блок ще бъде по-кратък, с по-малко публицистика и с четирима водещи

Нова програма и визия за новия есенен сезон обещават от БНТ. Очаква се чувствително променен като времетраене и тематика да е сутрешният блок. Размествания има в часовете на излъчване и водещите на културните предавания. Включват се нови продукции от външни изпълнители.

През юни обществената телевизия обяви конкурс за ново лого и графични знаци на четирите си програми. Те още не се ползват за ефирната програма, но могат да бъдат видени на реклами и билбордове. Логото е в два цвята - черен и още един в зависимост от програмата. Слоганът е "Първата програма". И графиката, и мотото препращат към "доброто старо минало" на държавната телевизия.

В есенната схема очаквана промяна ще има и в сутрешния блок, който се завръща на 3 септември, понеделник. Той ще бъде по-кратък, от 6 до 8 ч, и с по-малко публицистика. "Денят започва" ще има четирима водещи: Ели Гигова, Даниел Михайлов, Боряна Каменова и Илия Илиев. След новините в 8 ч ще започва новото предаване "100% будни" с Мария Андонова, което ще дискутира по-леки теми. Трансформацията към по-лежерна тематика бе един от ангажиментите, поети от новия генерален директор Константин Каменаров пое пред СЕМ по време на конкурса за поста. 

От БНТ уточняват, че въпреки по-съкратения си вариант, "сутрешният блок запазва своя широк тематичен периметър и остава фокусиран върху важните събития от деня и темите. Актуалните въпроси ще дискутират специалисти от различни области и представители на отговорните институции, а фактите и гледните точки от мястото на събитието ще представят репортерите на БНТ". 

На всеки 30 минути в сутрешния блок ще има новини, които ще води Боряна Каменова, позната от предаването "БНТ Такси". Боряна е завършила "Скандинавистика" и "Международни отношения и дипломация".

Своя рубрика в сутрешната програма на БНТ ще подготвя Ели Гигова, която се завръща в ефира на националната телевизия след кратка пауза. „Животът в мрежата“ ще разказва интересни истории, които предизвикват полемика в социалните мрежи или се радват на множество почитатели в онлайн пространството.

Даниел Михайлов, който водеше предаването „Денят започва“ преди лятната програмна пауза, ще е основен водещ, а Илия Илиев ще представя спортните новини.

Четиримата водещи ще дискутират темите в предаването и ще интервюират събеседниците.

Прогнозата за времето, както и досега, ще представят Елица Димитрова и Борис Теодосиев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар