Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 20 Май 2019
Цветана Манева в клип на Азис!

Цветана Манева в клип на Азис!

Новото видео на краля на фолка Азис разтърси културните среди у нас

Причината е, че една от главните роли е поверена на иконата на БГ киното, народната актриса и любимка на поколения българи Цветана Манева. 

В проекта, озаглавен "Познаваш ли ме?", се преплитат на пръв поглед несъвместимите светове на попфолка и театъра в името на послание в подкрепа на различните. 

Народната актриса, считана за морален стожер на обществото и защитник на отколешни ценности, е приела да участва във видеото именно заради социалните му послания. 

Призивът за приемане на различните е показан чрез галерия от човешки образи - хомосексуалисти, анорексички, хора с физически недъзи. Клипът показва обществото в цялото му разнообразие, като са включени и мотиви по нашумелия напоследък спор за третия пол и джендързма. 

Кадрите са иновативни за фолк гилдията. Заснемането им е естетически издържано в неутрални черно-бели краски. 

В края на клипа 74-годишната Манева заема централната роля, за да изрече обобщаващото послание на видеото. Разтърсващият монолог е подкрепен със суровия тон на актрисата: "Човешката природа е жестока към всяка чужда грешка. Различните са тук, не са измислени. И кой реши, че те са грешка. Кой? Отхвърляме ги, обругаваме ги. По тях крещим. Защо? Простаци ли сме? Невежи? Зли ли сме? Или сме жестоки хора, забравили, че са добри". 

Новото амплоа на звездата на театъра разтърси мрежата. Повечето коментари са негативни, като потребителите не смятат, че толкова разнородни жанрове могат да бъдат обединени в името на благородната кауза.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар