Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
Дидо от Д2 спечели "Фермата: Съединение"

Дидо от Д2 спечели "Фермата: Съединение"

Четвъртият сезон на риалити формата "Фермата", наречен "Съединение", приключи с победа на фронтмена на групата "Д2" - Деян Каменов-Дидо. Той грабна чека за 100 000 лева.

След оспорван финал, в който участваха Ваня Стамболова, Роман Банев, Росица Йончева и Дидо, разделен в две части, Дидо успя да поведе и в битките, и в зрителския вот.

Той завърши с общ резултат от 133 точки и 73% подкрепа от зрителите, а Ваня завърши съответно с 47 точки и 27% подкрепа. След първата част, в която Ваня се изправи срещу Росица, а Роман срещу Дидо, бяха излъчени по един победител от двубоите и шампионката и музикантът продължиха напред.

Как протекоха битките?

Във втората част от финала двамата финалисти Ваня и Дидо влязоха в първата директна битка върху въпроси от "Алманаха на Фермата".

На първия въпрос Дидо даде верен отговор, на втория - Ваня, на третия и двамата дадоха грешен отговор. С четвъртия въпрос Дидо поведе. На последния въпрос и двамата дадоха грешни отговори, с което Дидо спечели битката и добави 30 точки към своя актив.

Втора битка "Баланс и кутии"

Дидо успя да балансира своите кутии много по-добре и победи Ваня, въпреки нейния богат опит в състезания. Резултатът от битките стана 60 точки за Дидо и 20 за Ваня, а тя призна, че не е успяла да схване добре как да се справи със задачата за баланс.

Първа битка "Коване на мост"

Всеки трябваше да построи мост с 20 дъски, като всяка дъска да е закована с по един пирон във всеки край. Победителите получиха по 30 точки, а победените 10 точки. В много оспорвана битка, в която Росица бе малко по-бърза в началото, Ваня Стамболова победи.

При мъжете при много равностоен двубой, в който първоначално Роман почти през цялото време водеше с малко, в крайна сметка Дидо успя да вдигне знамето на победата и взе своите 30 точки.

Втората битка "рязане на гредата на противника"

Ваня спечели битката, като почти през цялото време тя показваше леко превъзходство. Тя първа успя да среже първата дъска и така продължи докрая. С това Ваня спечели още 30 точки.

Мъжкият дуел също бе много напрегнат, но Роман безапелационно победи Дидо. С това Роман изравни резултата.

Преди водещите Иван и Андрей да обявят кои двама финалисти ще отпаднат след първата част, менторите Бети и Ники подариха на всички по една кошница с продукти и обявиха, че даряват хонорара си от риалити формата за благотворителност.

Вотът на зрителите трябваше да определи коя от участничките ще продължи. Росица спечели зрителския вот с 58%, но резултатът ѝ от битките не бе достатъчен, за да продължи напред.

При напускането си Росица каза: "За мен вотът е много повече от това, което съм показала."

При мъжете, които имаха еднакъв резултат от битките, зрителският вот бе определящ. 64% бяха гласували за Дидо и така Роман отпадна с 36%. Той сподели, че се надява тази година победата да бъде за жена.

Финалистите стартираха със зрителска подкрепа от 54% на 46% за жените, като не бе разкрито кой какъв процент е получил, а при мъжете - 68% на 32%.

Рано сутринта на 26 ноември четиримата финалисти Ваня, Роман, Росица и Дидо са били във фермата на менторите Бети и Ники, за да разберат какви ще бъдат битките. В рамките на 3 седмици те са се готвили за дуелите.

Свързани статии (по етикет)

  • Късо съединение запали митницата в Златарево

    Късо съединение е причината за избухналия пожар в административната сграда на на ГКПП Златарево. Докато пожарникарите се борят с огъня се наложи да бъде затворена границата край Петрич с Македония.

  • Американец спечели $344,6 млн. с предсказание от курабийка

    Курабийка с предсказание донесе на американски пенсионер джакпот от $344,6 млн. Щастливият победител в мотарията "Пауърбол" заяви пред медиите, че заслугата за това е на 8-годишната му внучка, предаде АФП.

  • Стефан Илчев спечели „Като две капки вода“

    "Като две капки вода" наруши двугодишната си "традиция", в която участници от музикалното риалити "X Factor" печелят предаването за имитации. Този път на почетното първо място се качи изпълнителят Стефан Илчев, а Тита остана назад на четвъртата позиция.

Оставете коментар