Събота, 16 Февруари 2019
Събота, 16 Февруари 2019

Филмът, представящ Джако като насилник, обра овациите на "Сънданс"

Филмът, представящ Джако като насилник, обра овациите на "Сънданс"

Премиерата на филма "Да напуснеш Невърленд" на режисьора Дан Рийд за двама мъже, които твърдят, че като малки са станали жертви на Майкъл Джексън, бе почетена с овации на крака на кинофестивала "Сънданс".

На сцената излязоха и главните герои на лентата - Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък. Те започнаха да говорят за насилие от страна на Краля на попмузиката едва след неговата кончина през 2009 година.

Четиричасовата кинотворба разказва за травмата, преживяна от двете деца. Уейд Робсън твърди, че е бил насилван от Майкъл Джексън от 7 до 14-годишна възраст. Съдбите на двете деца се кръстосали с тази на Джако на върха на славата му в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Дори и като възрастни, травмата от преживяното не ги напуснала. В лентата са включени и интервюта с майките на жертвите и с техните съпруги на по-късен етап от живота. Чува се и гласът на Майкъл Джексън чрез гласовите съобщения, оставени на Робсън, показани са и многобройни негови факсове до двете му жертви.

"Ние не можем да променим това, което ни се случи", заяви Робсън пред публиката в Парк сити - "Не можем да направим нищо и за Майкъл. Нещата бяха такива, каквито са!"

Сейфчък добави, че с Уейд не са получили пари, за да участват в документалния филм. Единствената им цел била техните истории да бъдат чути.

Фондацията, управляваща наследството на Майкъл Джексън, остро осъди филма, съобщават от БТА. Според нейните представители Джексън още приживе е бил подложен на линч от страна на жълтата преса, а сега убийството му продължава и след кончината му.

Те обвиниха двете жертви, че са клетвоотстъпници, тъй като навремето под клетва били свидетелствали, че не са били насилвани от Джексън.

Свързани статии (по етикет)

  • Том и Джери се завръщат в игрален филм

    Известните и любими на поколения анимационни герои Том и Джери оживяват в игрален филм. От Warner Bros. обявиха, че са започнали работа по екранизацията на игрална версия на анимационната поредица „Том и Джери“. 

  • Снимат “Рамбо“ 5 на Побитите камъни

    Силвестър Сталоун ще се бори с лошите на Побитите камъни край Варна. Клапата за новите премеждия на култовия му герой Рамбо ще щракне съвсем скоро и, очаквано, част от снимките ще са у нас, пише Монитор.бг. 

  • Оперираха по спешност Парис Джексън

    Дъщерята на краля на поп музиката Майкъл Джексън, беше оперирана от киста с размерите на топка за голф, съобщи самата тя на своята страница в Инстаграм.

Оставете коментар