Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Топ 10 на изпълнителите с най-големи продажби за 2018 г. в света

Топ 10 на изпълнителите с най-големи продажби за 2018 г. в света

Доминирането на Дрейк в класациите през 2018 година му помогна да влезе в историята на звукозаписната индустрия като първия певец с най-големи продажби в света през няколко години, съобщи World Entertainment News Network.

Канадският рапър оглави класациите с много успешния си албум "Scorpion". Той беше най-стриймваният изпълнител за годината на платформи като Spotify и Apple Music.

Представители на Международната федерация на фонографската индустрия, която представлява интересите на звукозаписната индустрия в цял свят, сертифицираха постижението му.
 
"Дрейк имаше невероятна година с рекорди, година заслужаваща титлата "Записващ изпълнител на годината в света", каза пред "Билборд" Франсис Мур, председател на Международната федерация на фонографската индустрия. „Това, че Дрейк спечели тази награда за втори път е свидетелство за продължаващия му успех в света и способността му да завладява феновете и да установява контакт с тях".

Дрейк беше изпълнителят с най-големи продажби в света и през 2016 г. Ед Шийран получи титлата за 2017 г.
 
След Дрейк в класацията са суперзвездите са Кей-попа BTS. Ед Шийран слезе на трето място пред Пост Малоун и Еминем, които са съответно четвърти и пети. Следват Queen, Imagine Dragons, Ариана Гранде, Лейди Гага, Бруно Марс.
 
Класацията на Международната федерация на фонографската индустрия се изготвя по данни за стрийминг, сваляне от интернет и физически продажби на сингли и албуми.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар