Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 26 Юни 2019
Мерил Стрийп една от най-обичаните и велики актриси днес

Мерил Стрийп една от най-обичаните и велики актриси днес

С над 50 години опит в шоубизнеса, Мерил е номирана за над 350 награди, от които печели 17

Мерил Стрийп, родена през 1949 г. в Ню Джърси, се счита за една от най-обичаните и велики актриси днес.

С над 50 години опит в шоубизнеса, Мерил е номирана за над 350 награди, от които печели 175. Но тя не винаги вярва, че ще бъде успешна, или дори в това, че може да бъде актриса. В речта си пред студентите в Университета в Индиана, където Мерил получава почетна докторска степен, тя споделя:

"Винаги участвах в пиеси, но смятах, че е нелепо да стана актриса. Мислех, че съм твърде грозна. Тогава очилата не бяха модерни."

През 70-те на прослушване за филма „Кинг Конг“ ѝ казват, че е твърде грозна за ролята. Мерил описва случката като много отрезвяваща за едно младо момиче. Но вместо това да я откаже от мечтата ѝ, тя решава упорито да продължи напред.

"Мисля, че най-доброто нещо, което направих за себе си в началото, беше това да се освободя от всякаква загриженост за външния си вид“, казва Мерил - "Притеснението зa външността може да бъде ужасно голям капан за една актриса.“

И почти целите 50 години от невероятно успешната си и вдъхновяваща кариера Стрийп прекарва щастливо омъжена само за един мъж – рядкост за филмовия свят. Мерил и скулпторът Дон Гъмър се срещат през 1978, след като той ѝ услужва с апартамента си в труден за нея момент. Двамата се женят още същата година.

„Много съм щастлива. Не знам тайната за успешната връзка, не знам какво правя правилно, за да се получава, но просто съм щастлива, че имам такава със съпруга си“, споделя звездата.

"Всеки има свой живот. Не смятам, че има някаква рецепта кога и как да се държим. Просто съм щастлива, че намерих правилният човек за мен", каза още актрисата.

Те имат четири деца. Три дъщери – Грейс, Мейми и Луиза, и един син - Хенри. Двете ѝ най-големи дъщери следват нейните стъпки като актриси. „Аз съм толкова горда с Грейс и Мейми, които са готови да следват професията на майка си, въпреки цялото напрежение и внимание, което идва от това, че са дъщери на Мерил Стрийп“, разкрива звездата от "Желязната лейди". Луиза работи като модел, а Хенри е музикант.

Свързано изображение

Днес Мерил и Дон продължават да са силни заедно, подкрепяйки се взаимно в живота и кариерите си.

Свързано изображение

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар