Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Вокалистът на Prodigy почина

Вокалистът на Prodigy почина

Фронтменът на Prodigy Кийт Флинт почина на 49-годишна възраст. Той е открит мъртъв в дома си в Eсекс, Източна Англия, тази сутрин. 

От полицията са информирали неговите близки и уточниха, че засега не определят смъртта му като подозрителна. Според основателя и член на британската група Лиъм Хаулет обаче Кийт Флинт се е самоубил.

„Новината съответства на действителността. Не мога да повярвам, че го изричам, но нашият брат Кийт е отнел живота си през уикенда. Аз съм шокиран и дяволски съкрушен, сърцето ми е разбито. Почивай в мир, твоят брат Лиъм“, написа Хаулет под снимката на Флинт в акаунта на групата в Инстаграм.

Кийт Флинт е роден е на 27 март 1969 г. в Брейнтрий, графство Есекс. В училище е пълен отличник, но след това се отказва от учението и се отдава на страстта си към музиката и моторите. От там се запознава и с Лирой Торнхил - негов приятел, а по-късно и колега в групата.

Prodigy е английска група, създадена през 1990 г. от Лиъм Хаулет. Заедно с артисти като The Chemical Brothers и Fatboy Slim се считат за основоположници на жанра биг бийт, който достига пик на комерсиална популярност в края на 90-те години на XX век. Настоящият състав на групата са Лиъм Хаулет, Кийт Флинт, Лео Крабтрий и Максим. При създаването в бандата са още Лирой Торнхил и вокалистката и танцьорка Шарки. Те напускат съответно през 2000-а и в самото начало през 1991 г.

Prodigy са идвали в България три пъти. През 1999 г. на стадион „Академик“ в София, през 2010-а на фестивала Spirit Of Burgas и през 2016-а на фестивала Summer Chaos в Бургас.

Източник: bTV

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар