Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Chanel есен/зима 2019 & последното шоу на Карл Лагерфелд

Chanel есен/зима 2019 & последното шоу на Карл Лагерфелд

Въпреки траура по Карл Лагерфелд, шоуто се превърна в един истински празник

Да закрие Парижката седмица на модата винаги е нещо, което Chanel прави със стил и по начин, който дълго да се помни. И този път не бе изключение. И въпреки траура по Карл Лагерфелд, шоуто се превърна в един истински празник на невероятния талант на легендарния дизайнер за последен път. Звезди, редактори на лъскави списания и фенове на марката се събраха в Grand Palais, за да се възхитят на последните творби на Кайзера.

Шоуто започна с едноминутно мълчание - момент за размисъл върху 36-годишния труд на Карл Лагерфелд, посветен на къщата. Шестдесет секунди, в които отново застиваш пред поредната грандиозна картина, сътворена по негови указания: снежна Алпийска страна на чудесата, наречена „Шале Гардения”. 12 алпийски хижи с истински пушещи комини, планински лифт и истински борови дървета, бели преспи и звук на пеещи от вятъра камбанки бяха част от магичната планина на Карл. И след този кратък и тих момент за размисъл започна дефилето на моделите.

Кара Делевин имаше щастието да открие шоуто в прекрасен костюм от туид в две части в монохромна цветова гама и с дълбоко V-образно деколте.

Резултат с изображение за chanel lagerfeld 2019 autumn

След нея от „Chalet Gardenia“ започнаха да излизат любимите модели и музи на Лагерфелд като Кая Гербер. Голямата изненада за публиката беше участието в ревюто на 44-годишната Пенелопе Крус, за която това дефиле по подиума беше дебют.

Актрисата, всъщност, е последната муза на Лагерфелд: миналото лято стана известно, че тя е избрана за нов посланик на марката, а първата кампания на Chanel с участието ѝ беше пусната през есента. Между другото, самият дизайнер е автор на снимките на тази кампания. На подиума Пенелопе се появи в снежнобяла рокля с пола, наподобяваща снежна топка, а в ръцете си актрисата носеше една бяла роза, която мнозина сметнаха за много символичен символ на отдаване на почит към Карл Лагерфелд.

Самата колекция бе издържана в най-добрите традиции на Chanel – туид, пепит, класическо бяло и черно, разнообразявано на моменти от наситени ярки цветове, а след това лежерни памучни и трикотажни облекла и бели сетове с полъх от 30-те – като спомен от детството на Карл в Бавария.

Последната колекция на Лагерфелд бе емоционална, без да е носталгична или сантиментална, бе зимна, без да е студена. Последна приказна история от изкусния разказвач Карл Лагерфелд. Сега го няма и Парижката седмица на модата никога няма да бъде същата.

Резултат с изображение за chanel lagerfeld 2019 autumn

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар