Понеделник, 19 Август 2019
Понеделник, 19 Август 2019
Посрещнаха Станислав Яневски с надпис на български в Гренобъл

Посрещнаха Станислав Яневски с надпис на български в Гренобъл

Станалият световноизвестен с ролята си на Виктор Крум във филма „Хари Потър и огненият бокал“ Станислав Яневски беше гост на тазгодишното издание на „Фестивал на героите“ във френския град Гренобъл.

Събитието е особено впечатляващо с размерите си. Върху повече от 12 000 кв.м. почитателите на героите от манга, комикси, филми , сериали и видеоигри можеха да се насладят на своите любимци. Организаторите бяха поканили както мнозина от творците, които са създали тези образи, така и част от онези, които са се превъплътили в тях.

Специален гост на фестивала беше нашенецът Станислав Яневски, който предизвика истински фурор с появата си. Като шеговито намигане от страна на организаторите той получи от тях златно яйце, което напомняше на драконовото от „Хари Потър и огненият бокал“.

Но най-приятната изненада за актьора се оказва един негов малък френски почитател, който го посреща с надпис на български. Ето какво споделя самият Станислав за това: „Невероятно е чувството, когато детенце се е постарало специално да те изненада и напише нещо лично за теб и то на родния ти език, въпреки,че френския няма нищо общо с българския. В такива момента се обнадеждавам, че светът познава и гледа на България и по позитивен, и добронамерен начин.

Яневски, който е фен на татуировките, ще се включи в още един фестивал. Той ще участва в Tattoo Fest Sofia 2019. Мястото е зала „Универсиада“, а датата - 15 и 16 юни. В рамките на 14-тото му издание ще бъдат представени български и чужди тату студиа и техните произведения, стилове и техники.

Снимки: Herofestival.fr

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар