Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Шакира се изправя на разпит в съда по обвинения за укриване на данъци

Шакира се изправя на разпит в съда по обвинения за укриване на данъци

Колумбийската суперзвезда Шакира ще бъде разпитана от съда в Испания за предполагаемо укриване на данъци в четвъртък, шест дни по-рано от първоначално предвиденото, съобщи съдът.

Изслушването, което бе насрочено за 12 юни, ще започне в четвъртък в 10:00 ч. (08:00 централно гринуичко време) в съда в Esplugues de Llobregat близо до Барселона, където певицата живее с партньора си, футболиста на Барселона Жерар Пике.

42-годишната певица е заподозряна в неплатени данъци в Испания, чийто жител е между 2011 и 2014 г., според прокурорите. Случаят обхваща само периода от 2012 г. до 2014 г., тъй като срокът за съдебно преследване на предполагаемите данъчни нарушения през 2011 г. е изтекъл.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В течение на отношенията си от 2011 г. с Пике, от когото има двама сина, Шакира официално се превърна в гражданка на Испания през 2015 г. Дотогава беше жител на Бахамите.

Представителите на Шакира настояват, че до 2014 г. тя е спечелила по-голямата част от парите си в международни турнета и не е живяла повече от шест месеца годишно в Испания - предпоставка за официален данъкоплатец в страната.

Със своя стил - микс от латински и арабски ритми и рок влияния, Шакира е една от най-големите звезди на Латинска Америка, с големи световни хитове като "Hips Don't Lie" и "Whenever, Wherever". 

Източник: Nova

Свързани статии (по етикет)

  • Докога и защо?

    Преди дни Съдийската колегия при Висшия съдебен съвет излезе с декларация по повод сигнали за въздействие върху независимостта на съдиите Владислава Цариградска, Антоанета Симеонова, Райна Мартинова и Цветко Лазаров

  • Белгиец осъди парламента и съда в Сливница да му платят близо 400 000 лева

    Белгиецът Октай Екици осъди Народното събрание и районния съд в Сливница да му платят обезщетение от 393 000 лева за допуснато от тях нарушение на правото на Европейския съюз (ЕС), тъй като преди 3 години е бил осъден условно, че не е декларирал сумата на границата, а освен това парите са били отнети в полза на държавата, съобщи "Лекс"

  • Спецсъдът решава дали да пусне Нено Димов на свобода

    Днес Апелативният спецсъд ще разгледа жалбата на бившия еко министър Нено Димов да излезе на свобода

Оставете коментар

baner

 FB banner