Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Трета международна колаборация за DARA

Трета международна колаборация за DARA

След два успешни проекта с румънския продуцент Monoir и един с гръцките топ диджеи Livin R & Noisy,изпълнителката разширява творческия си периметър извън Балканите с покана за запис от базирания в Лондон продуцент Йоад Нево

Трета международна колаборация за DARA – след два успешни проекта с румънския продуцент Monoir и един от гръцките топ диджеи Livin R & Noisy,изпълнителката разширява творческия си периметър извън Балканите с покана за запис от базирания в Лондон продуцент Йоад Нево.  

Британецът с еврейски корени е сред най-влиятелните музикални продуценти и звукоинженери на Острова, а под негова опека  част от най-големите си хитове създават  Брайън Адамс, Сиа, PetShopBoysи женски супер банди като Sugababesи GirlsAloud.

Йоад Нево забелязва DARA за първи път във видеото към песента й My Time. Впечатлен от гласа и визията й той се свързва с продуцентите й от „Вирджиния Рекърдс“ с покана за звукозаписна сесия  в елитния му студиен комплекс в Лондон.  

За престоя на българската изпълнителка, Нево организира цял екип, който да пише песни специално за нея. „DARAима страхотен тембър и енергия. В момента, в който я чух и видях, реших, че трябва да намеря начин да се срещнем и да направим нещо заедно. Обичам да подкрепям млади супер талантливи хора“, споделя Йоад Нево.

Извън списъка от носители на „Грами“ творческото портфолио на Йоад включва смесване на парчета за фронтмена на Depeche Mode Дейв Геън, поп машината Duran Duran и диктатори на клубния саунд като Air и Goldfrap. Нево е сред създателите и на  Мurder on the Dancefloor, с която  Софи Елис Бекстър оглави денс чартовете в Европа.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner