Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Сани Жекова: Десет години слушам обещания

Сани Жекова: Десет години слушам обещания

Дано най-накрая да се предприемат действия, за да имаме нужните условия за подготовка в България, коментира пред Nbox най-добрата ни сноубордистка

През последните няколко години Александра Жекова е лицето на българския зимен спорт. През кариерата си най-добрата ни сноубордистка има спечелени общо три старта за Световната купа, като за последно триумфира във Вейзоназ на 5 март. По време на Зимните олимпийски игри в Сочи, Сани бе съборена от съперник метри преди да финишира на третото място в дисциплината бордъркрос. Жекова коментира пред Nbox сезона, успехите на колегата й Радослав Янков и проблемите пред зимните спортове в България.

- Александра, доволна ли си от сезона си до момента?
- Честно казано не съм доволна. Получих контузия още по време на втория старт в Световната купа. Това определено ми попречи да се боря за позициите, за които бях водила подготовка. Не искам да се оправдавам, но травмата в лакетната става определено ми попречи. Все пак сезона не е приключил, предстои ми още един старт до края.

- Какви са амбициите ти от тук нататък?
- Всички ние, които работим в Българската федерация по ски имаме амбиции да бъдем сред най-добрите в света. Моята цел е да карам максимално бързо и да бъда сред първите е просто глупаво. Това е ясно по подразбиране. Всеки един професионален спортист води подготовката си с тази ясна цел - да бъде най-добрия.

- Колегата ти Радослав Янков сензационно спечели Световната купа при мъжете. Как ще коментираш успеха му?
- Много се радвам за него. Дълго време работи и тренира за да стигне до тук. Жадуваше този успех и успя да го постигне.

- Надяваш ли се, че в България най-накрая ще се създадат условия да има къде да тренирате?
- Принципно надеждата умира последна. На мен през последните десет години ми бяха правени обещания. Надявам се сега, след успеха на Радо най-накрая да се предприемат и действия, не само обещания.

- Беше много близо до медал от олимпиадата в Сочи. Надяваш ли се, че ще имаш шанс да успееш да го вземеш на следващите Олимпийски игри в Южна Корея?
- Олимпийски медал е голямата цел и мечта на всеки един топ спортист. Всички ние вървим по труден и дълъг път към тази цел и се надявам да я постигнем.

- Какво си пожелаваш?
- Най-вече здраве. Останалото зависи от мен.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар