Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Григор преди финалите: На 95% изпълних целите си

Григор преди финалите: На 95% изпълних целите си

"На 95% изпълних целите си", обяви Григор Димитров на официалната пресконференция преди старта на финалния турнир на АТП в Лондон

Българинът призна, че като цяло е доволен от представянето си през годината. 

"Съумях да съм много по-постоянен. Бях дисциплиниран през целия сезон и постигнах целта си - да съм тук, в Лондон", сподели Гришо.

"Не мога да прикрия усмивката си в края на годината. Без съмнение съм доволен да бъда част от този турнир. Винаги ми е било цел да бъда тук и да се състезавам. Това е голяма награда за мен", каза още българинът.

"След края на състезанието ще седнем с екипа ми и ще направим равносметка. Не смятам, че трябва да променям нещо. С щаба ми обаче ще го обсъдим, така че ще видим)", каза още той. 

Димитров говори и за представянето на Роджър Федерер и Рафаел Надал. 

"Изумително е това, което постигнаха тази година. Спечелиха и четирите турнира от Големия шлем. Те се доказаха отново, фактите го показват. Роджър не участва в много турнири, а има само четири загуби. Рафа играе всяка седмица и също почти не допуска поражения", добави световният №6. 

Той взе отношение и по темата доколко е смущаващо да бъдеш в една ера с Голямата четворка - Федерер, Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. 

"Много! Дори и да влагаш много усилия, това не е достатъчно. Все трябва да направиш нещо ново. По-добре обаче да го сториш късно, отколкото никога. Определено е специално да си в тази ера", завърши Григор.

Българинът започва участието си в понеделник срещу Доминик Тийм.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар