Сряда, 29 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 29 Януари 2020
Бивши футболни треньори оправдани за черно тото

Бивши футболни треньори оправдани за черно тото

Бившият селекционер на ФК “Любимец” Красимир Мечев и помощник-треньорът Анатоли Тонов са оправдани от Специализирания съд по обвиненията за черно тото

Мечев беше селекционер през 2013-2014 година, когато тимът играеше в “А” група.

Оправдателните присъди срещу него и Тонов са произнесени още в началото на лятото и са влезли в сила на 22 юли, без прокуратурата да ги оспорва, показва справка на в. "24 часав системата на Спецсъда. 

Двамата бяха обвинени, че през 2013 година са уговаряли и заплашвали футболистите от пограничния град да губят мачове, а те чрез залагания на резултати да печелят от хазартни игри. 

Съдът обаче се мотивира, че в посоченото от прокуратурата време - началото на ноември 2013 г., Мечев и Тонов изобщо не са работили заедно като треньори на „Любимец“. 

„Не се намират доказателства, че неправомерно са въздействали върху футболистите, така че да ги мотивират да играят слабо и да загубят мача“, аргументират се още съдиите. 

По време на разследването футболисти разказвали, че чували от колегите си, че Тонов издавал команда чрез разкопчаване на якето си да допуснат гол. Понякога ставали свидетели и на симулативна игра на колегите си от отбора. 

В разпитите си пред съда обаче тези показания не се потвърдили, дори били отречени от играчите: 

„Губили сме мачовете, защото сме били по-слабия отбор. Никой не ни е давал указания да играем по-слабо. Не си спомняме да се е говорило за знаци, които Тонов да е давал на футболистите, за да допуснат гол“. 

При обиските в домовете на Мечев и Тонов пък разследващите не са намерили доказателства, че те са участвали в хазартни игри. 

„Изключение правят намерените у Мечев четири фиша за печалба от „Еврофутбол“ на стойност 46,79 лв., 18,70 лв., 37,16 лв. и 3,43 лв. Престърсването е извършено на 5 декември 2014 г., или 11 месеца след като той е напуснал треньорският пост в „Любимец“, посочва съдът и приема, че печалбите не са от уговаряне на мачове на „Любимец“. 

По повод подслушваните телефонни разговори на Мечев пък магистратите отбелязват, че той наистина е залагал на футболни срещи, но това е станало, когато е напуснал треньорския пост.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner