Понеделник, 16 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 16 Декември 2019
Повече от 256 награди раздава БФАС тази събота в Интерпред

Повече от 256 награди раздава БФАС тази събота в Интерпред

256 приза за победителите в генералните класирания на отделните шампионати и техните подгласници, както и за първенците в отделните класове на всички автомобилни дисциплини ще раздаде Българската федерация по автомобилен спорт тази събота 

Награждаването ще се проведе в зала София на Световен търговски център - Интерпред.

Това е традиционната гала на шампионите, която за трета поредна година се провежда на трето различно място – през 2015 г. във фоайето на България МОЛ, а точно преди година – във централната част на Националния исторически музей под Бояна. 

Като се има предвид, че освен заслужилите си аплодисментите пилоти и опонентите им, в Зала София ще бъдат наградени и отборните първенци (15 купи) и онези от общинските домакини, които най-силно са подкрепяли автомобилния спорт през годината, няма как церемонията да бие рекорда по краткост от миналия 17 декември, когато всичко приключи точно за 2 часа. 

Рекордьорите на сезон 2017 г. са участниците от полу-шампионата по рали-спринт (2 от 4 обявени състезания), за чиито шампиони в общото класиране, както и тези по класове, федерацията е била принудена да изработи общо 56 приза.

Причината обаче си е изцяло на джоба на БФАС, която нито предвиди, че шампионатът едва-едва ще бъде преполовен, нито съумя да наложи административната си власт, за да принуди обещаващите състезанията и даващи разрешенията за тях да си държат на думата.

Купите в спринта са толкова много, защото от два проведени кръга (без трети коректив), много са пилотите, които имат равен брой точки и също така равни претенции, че заслужават наградите си, които, ако не беше организираната пилотска съпротива, БФАС за едната бройка щеше да спести, обявявайки това първенство за незавършено. 

За трета поредна година галата на националните първенци ще приеме и най-добрите състезатели в приложния шампионат на хората с увреждания, които 2015 г. правят своята тристартова годишна надпревара под шапката на БФАС.

Водещите на тазгодишната гала ще бъдат Филип Лазаров от предаването "Bri4ka"и журналистът от bТV Димитър Тасев.

Източник: bgnrc.info

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner