Сряда, 11 Декември 2019

ndt banner2

Сряда, 11 Декември 2019
ПФК "Левски" подкрепя Борислав Михайлов за шеф на БФС

ПФК "Левски" подкрепя Борислав Михайлов за шеф на БФС

От клуба заявяват, че няма да подкрепят претендента за нов президент Любослав Пенев

ПФК "Левски" обяви официалната си позиция преди конгреса на БФС. В нея от клуба заявяват, че няма да подкрепят претендента за нов президент Любослав Пенев, а "номинират" досегашния - Борислав Михайлов, за нов мандат, като застават "на страната на клубовете, които ясно и явно искат да водят разговор за бъдещето на българския футбол".

 

Ето и пълния текст на позицията, публикувана на сайта на клуба:

"Уважаеми дами и господа,

 

В изминалия месец в публичното пространство вече активно се водят кампании, свързани с избора на президент на Българския футболен съюз. Изборът привидно е сведен до двама кандидати и е поляризиран в публичното пространство до това дали да има промяна в българския футбол или не.

Съвсем скоро, без да е потърсен дори разговор с нашия клуб, представител на един от кандидатстващите екипи заяви, че е сигурен, че ПФК Левски ще подкрепи тях. След въвличането на клуба в груби спекулации, ние бяхме изправени пред избора дали да заемем пасивна позиция или за разлика от почти всички останали ясно да заявим какво е виждането на клуба ни.

Промени в българския футбол са необходими. Нашият клуб през изминалия и настоящия сезон нееднократно се е обръщал към БФС по различни проблеми, а в медийното пространство темата е достатъчно широко дискутирана. Предстоящият избор на президент на БФС не е сведен до това. За нас е свързан с няколко кратки въпроса – Кой? Какво? Защо? и Как?

Ние бяхме изправени пред дилема. Дали да подкрепим подпомагания от цска-софия г-н Любослав Пенев, който идва с обещания за независимост, избягване на конфликт на интереси и гръмки общи думи за промяна, изразени дори в нов формат на шампионата? Или да подкрепим г-н Борислав Михайлов и без да сриваме всичко до основи, да предложим и насърчим всички български клубове заедно да положим усилия и отговорно да утвърждаваме и развиваме българския футбол на национално и международно ниво?

Управителният съвет на ПФК Левски реши да номинира г-н Борислав Михайлов за президент на БФС и да застане на страната на клубовете, които ясно и явно искат да водят разговор за бъдещето на българския футбол."

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner