Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Българският боксьор Тервел Пулев ще се бие днес с унгареца Ласло Пензеш

Българският боксьор Тервел Пулев ще се бие днес с унгареца Ласло Пензеш

Очаква се мачът му да започне след 22:00 часа българско време

Българският боксьор Тервел Пулев ще изиграе 10-ата си среща на професионалния ринг в събота вечер във Виена, Австрия. Надеждата ни в полу-тежка категория ще се изправи срещу най-тежкото си препятствие до момента, като ще се бие с унгареца Ласло Пензеш.

До момента българинът има 9 победи в предишните си мачове, като само една дойде по точки - всички останали завършиха с нокаут. Очаква се мачът му да започне след 22:00 часа българско време.

По-малкият от двамата Пулеви вече започна с мачовете, в които се изправя срещу по-добри противници. След като натрупа малко опит, 9-ият му мач беше срещу бившия претендент за титлата на WBA Валери Брудов. Пулев не успя да го нокаутира, но беше с класа над руснака и спечели с единодушно съдийско решение.

Неговият съперник - Ласло Пензеш, е на 39 години и има 7 мача и 7 победи на профи-ринга, а 6 от тях са дошли след нокаут. Пулев обаче не е наясно със стила на своя съперник, тъй като не е намерил никакви записи на мачовете на по-възрастния си опонент.

В галата ще участват и националите на България на аматьорския ринг, които ще мерят сили срещу държавния тим на Австрия. Цялото боксово шоу ще бъде предавано по националната телевизия на Австрия и у нас, пряко в каналите на "Мтел".

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар