Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Тервел Пулев нокаутира унгареца Ласло Пензеш във втория рунд

Тервел Пулев нокаутира унгареца Ласло Пензеш във втория рунд

Тервел Пулев постигна победа №10 в професионалната си боксова кариера. 

На специална галавечер във Виена, бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон отказа във втория рунд унгареца Ласло Пензеш.

Пулев не остави никакви съмнения в своята по-голяма класа и заслужи аплаузите на публиката след зрелищен нокаут в средата на втората част.

Ето как се разви срещата: Пензеш от самото начало на мача започна да търси клинчовете и откровено се опитваше дори да повдигне Пулев във въздуха. Само 1:40 минути обаче бяха необходими на Тервел да предугади нечистата стратегия на противника си и с първата чиста комбинация в главата на унгареца се стигна до първия нокдаун в мача.

След кратката пауза между първи и втори рунд, боксьорът ни остави на колене Пензеш след комбинация с ляво и дясно кроше. Това обаче не бе всичко, Ласло инкасира трети нокдаун малко по-късно заради поредица от леви юмруци в неговото тяло.

Краят дойде точно 50 секунди преди последната за рунда сирена, когато ляв прав на Тервел толкова разлюля унгареца, че той се срина на земята и за рефера това бе напълно достатъчно да оповести нокаута!

Унгарецът беше първият непобеден досега опонент на Тервел, който спечели всичките си предишни 9 двубоя, 8 от които с нокаут. Единствено предишният дуел на по-малкия от двамата братя Пулеви се проведе във всичките 8 рунда и не приключи по обичайния начин, след като Валери Брудов все пак оцеля и чу финалния гонг, макар и само да отчете поражението си с единодушно съдийско решение (79-73, 78-73, 78-74).

Благодарение на зрелищния си успех над унгареца, Тервел Пулев ще се приближи максимално не само до влизане в европейската ранглиста, но и до европейска титла, която е трамплин за атакуване на най-ценните пояси в професионалния бокс - световните.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар