Събота, 19 Януари 2019
Събота, 19 Януари 2019

Новият отбор Green Fox Motorsport има сериозни амбиции в три от автомобилните ни републикански шампионати

Новият отбор Green Fox Motorsport има сериозни амбиции в три от автомобилните ни републикански шампионати

Новоучредените Green Fox Motorsport ще атакуват ралитата, планинските изкачвания и затворения маршрут

Вижте какво споделиха пилотите от отбора пред Nbox.bg

Димитър Кондев по обратните завои на шуменското трасе. Снимка: Martin Nacev Photography

Димитър Кондев (председател на отбора и пилот):

"Имахме доста дребни проблеми с автомобила. Появиха се течове на масло и антифриз. Единият от дроселите беше крив. Имахме главоболия и с алтернатора.

Като изключим всичките тези пречки,  колата е фантастична. Много добре "седи" в завоите и спирачките работят чудесно. Следващите промени по Астрата ще са изцяло по мощността на автомобила. Искам да е по-бърза и ще работим върху това.

Продължаваме активно участието си в Пистовия и Планинския шампионат. Имаме намерение да се появим и в Рали шампионата, но основно се прицелваме за отборното класиране в Планинския шампионат."

Ивелин Йотков на старта в неделя. Снимка: Martin Nacev Photography

Ивелин Йотков (пилот):

"Имахме неизправности по колата и не можах да взема максимума в Шумен. Стараем се да отстраняваме пречките по автомобила.

Благодаря на организаторите за перфектното състезание.

Следващата ни спирка е втория кръг – Планинско “Благоевград”. Възнамеряваме да вземем участие и в шампионата по Затворен Маршрут. "

Сашо Йотков (мениджър и баща на Ивелин Йотков):

"Ще участваме в целия Планински шампионат. Задължително ще се появим и в Затворения Маршрут на пистата край Калояново и Серес, не е изключено и на някое от градските трасета."

Александър Димитров атакува конкуренцията още от първия завой. Снимка: Martin Nacev Photography

Александър Димитров (пилот):

"Състезанието за мен протече перфектно. Автомобилът беше изряден. Организацията на състезанието беше перфектна. Тук е мястото да благодаря на хилядите фенове по трасето, които ни подкрепяха. Дадохме всичко от себе си, за да ги зарадваме.

По автомобила няма промени този сезон. Направихме ревизия на двигателя и скоростната кутия. Единствената промяна е, че съм част от Green Fox Motorsport. Благодарен съм на Димитър Кондев, който ми гласува доверие и ме покани да се състезавам за отбора.

Ще участвам в целия Планински шампионат. Надявам се всичко да е наред. Иска ми се да участвам и в Затворен Маршрут, но ме спират регулациите за този шампионат. Колата е много по-лека.

За следващото планинско очаквам Йордан Тодоров да се появи. За мен винаги е било голямо удоволствие и чест да се състезаваме. Покрай него се изградихме като пилоти, защото ако нямаме такава конкуренция в негово лице, ние няма да се развиваме. Надявам се да успее да участва в оставащите състзания, за да направим една добра борба. Очаквам и Ерменко Ерменков да дойде да кара, защото малко по-малко, нещата в нашия клас се измениха и липсват претенденти за подиума."

Росен Костов на старта в неделя. Снимка: Martin Nacev Photography

Росен Костов (пилот):

"Целта на моето участие в Шумен, беше да изпробвам новия мотор. Проектът, който съм започнал е Peugeot 106 Maxi. Имахме доста пречки с мотора, с които ще се справим. Участието в Шумен, ни показа слабите места. Ще отстраним грешките.

Организацията беше на ниво.

Към момента не е ясно в кой шампионат ще взема участие."

Искрен Пондев със своя баща и мениджър Ивайло Пондев преди първия състезателен манш в неделя. Снимка: Martin Nacev Photography

Искрен Пондев (пилот):

"Доволен съм от представянето си в първия кръг на шампионата. От миналата година свалям времето си със 7 секунди, което е едно добро постижение. Ще се опитаме да продължим участието си и в оставащите кръгове от Планинския Шампионат.

Оценявам добрата организация на състезанието.

Пожелавам на всички състезатели да участват в оставащите кръгове от планинските, защото без конкуренция не е интересно, както за нас, така и за публиката. Само в конкурентна среда може да се изградим като добри пилоти и да вдигаме нивото на спорта.

Пожелавам успех на целия отбор Green Fox Motorsport. От наблюденията ми към момента, съм сигурен, че ще има много успехи в бъдеще.''

Следващото състезание от Планинския шампионат ще се проведе в Благоевград (по пътя за Делвино) на 28-29.04.18г. 

Nbox.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар