Четвъртък, 15 Ноември 2018
Четвъртък, 15 Ноември 2018

Петър Жеков: „Копенхаген“ може да изяде дървото

Петър Жеков: „Копенхаген“ може да изяде дървото

Легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков вярва, че „червените“ могат да шокират датския „Копенхаген“ и да продължат за плейофите на Лига Европа. Тимът на Нестор Ел Маестро загуби първата среща преди седмица с 1:2, но според голмайстор №1 в историята на българското първенство не всичко е свършило.

„Ние в Копенхаген ще играем може би по-добре, отколкото в София. Нищо чудно да направим нещо. Това е топка, не се знае. Как ни вкараха първия гол – ритна я хубаво и влезе. Сигурен съм, че ще бъдем подготвени и ще се опитаме да изиграем до край този мач. Все пак ние все още не сме подготвени като тях, защото до този момент не се познаваме много добре.

Как да не можем да ги отстраним? Достатъчно е да им вкараме един гол и ще са готови. Правим им 1:0 и резултатът ще стане 2:2. Аз поне знам, в този момент знаете ли как се схващат мускулите. Те ще тръгнат в атака и ще изядат дървото“, заяви Жеков пред БНР.

Легендарният централен нападател коментира и новия любимец на Сектор „Г“ Мауридес. Бразилецът вкара и двата гола при победата над „Славия“ с 2:1 и от началото на сезона има 8 попадения в 7 мача.

„Мауридес се представя много добре, особено във въздуха. Трябва обаче още малко да поработи върху играта си вътре в големия пенал – за спиране или за директен удар. Иначе добре се представя и много добре замени Каранга. Мисля, че не сгрешихме с продажбата на Каранга. Мауридес е малко по-техничен, по-добре борави с топката, спира, подава, играе много добре с глава. Взима 95% от високите топки“, каза още Жеков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар