Неделя, 25 Август 2019
Неделя, 25 Август 2019
Полша защити световната си титла по волейбол

Полша защити световната си титла по волейбол

Поляците надделяха над Бразилия на финала.

Четири години по-късно, Полша отново победи Бразилия и спечели световната титла волейбол на първенството, на което България бе домакин заедно с Италия.

Поляците спечелиха убедително финала в Торино с 3:0 (28:26, 25:20, 25:23) и напълно заслужено защитиха короната си.

Титлата е трета в историята на полския волейбол, след тези от 1974-а и 2014-а.

Бразилия от своя страна изигра петия си пореден финал на Световно първенство, но се представи далеч под обичайното си ниво и отново ще трябва да се задоволи със среброто.

Първият гейм бе най-интригуващият в срещата. Той започна равностойно, но в средата му Полша натрупа преднина, която изглеждаше комфортна при 20:16.

Два аса на Липе дадоха старт на силна серия за Бразилия, които стопиха разликата до една точка, за да се стигне и до равенство при 23:23.

Паритетът се запази до 26:26, когато сервис в аут на Сааткамп и блокада на най-добрия играч в мача - Бартош Курек, спечелиха гейма за поляците.
 
Вторият гейм започна силно за поляците, които отново натрупаха преднина, но за разлика от първата част не позволиха на Бразилия да изравни и спечелиха с 25:20.

Третият гейм започна превъзходно за поляците, които натрупаха солидна преднина в началото и сякаш мачът изглеждаше спечелен. В този момент бразилците рискуваха всичко и успяха да стопят разликата до 23:24 но Полша не допусна обрат и успя да спечели мача и турнира.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар