Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Полша защити световната си титла по волейбол

Полша защити световната си титла по волейбол

Поляците надделяха над Бразилия на финала.

Четири години по-късно, Полша отново победи Бразилия и спечели световната титла волейбол на първенството, на което България бе домакин заедно с Италия.

Поляците спечелиха убедително финала в Торино с 3:0 (28:26, 25:20, 25:23) и напълно заслужено защитиха короната си.

Титлата е трета в историята на полския волейбол, след тези от 1974-а и 2014-а.

Бразилия от своя страна изигра петия си пореден финал на Световно първенство, но се представи далеч под обичайното си ниво и отново ще трябва да се задоволи със среброто.

Първият гейм бе най-интригуващият в срещата. Той започна равностойно, но в средата му Полша натрупа преднина, която изглеждаше комфортна при 20:16.

Два аса на Липе дадоха старт на силна серия за Бразилия, които стопиха разликата до една точка, за да се стигне и до равенство при 23:23.

Паритетът се запази до 26:26, когато сервис в аут на Сааткамп и блокада на най-добрия играч в мача - Бартош Курек, спечелиха гейма за поляците.
 
Вторият гейм започна силно за поляците, които отново натрупаха преднина, но за разлика от първата част не позволиха на Бразилия да изравни и спечелиха с 25:20.

Третият гейм започна превъзходно за поляците, които натрупаха солидна преднина в началото и сякаш мачът изглеждаше спечелен. В този момент бразилците рискуваха всичко и успяха да стопят разликата до 23:24 но Полша не допусна обрат и успя да спечели мача и турнира.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner