Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Линдзи Вон прекратява кариерата си

Линдзи Вон прекратява кариерата си

Суперзвездата на женските алпийски ски Линдзи Вон обяви, че ще прекрати състезателната си кариера след края на сезон 2018/2019 в интервю за NBC Sports.

Четирикратната световна шампионка и трикратната олимпийска медалистка има 82 победи за Световната купа, като изостава само на 4 успеха от рекордьора Ингемар Стенмарк (Швеция).

"Ако успея да подобря това постижение, ще бъде като сбъдната мечта. Но дори да не успея, мисля, че кариерата ми беше изключително успешна. Все пак ще си остана жената с най-много победи за Световната купа", заяви Вон.

Американката, която през следващата седмица ще навърши 34 години, страда от здравословни проблеми през последните сезони.

"Смятам, че няма смисъл да се мъча повече физически. Бих искала да бъда активна и след това, така че трябва да гледам в по-далечно бъдеще, а не да се концентрирам само върху следващия сезон", каза още американката.

Вон, която е олимпийска шампионка в спускането от Ванкувър 2010, стартира новата кампания в скоростните дисциплини в Лейк Луис през декември.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар