Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
Почина легендата в автомобилния спорт Радослав Петков

Почина легендата в автомобилния спорт Радослав Петков

Един от най-популярните рали пилоти на България - Радослав Петков, почина на 72-годишна възраст.

Петков е заслужил майстор на спорта и многократен шампион на страната, което го превърна в идол на много състезатели и запалени по моторния спорт.

Състезавал се е с различни автомобили, като Alpine, Nissan, Porsche и Лада. 

Снимка на Cem Bahar.

В неговия сервиз се подготвяха прочутите "Енинки" - състезателните коли Лада. Радослав се състезаваше във времето, когато на трасетата бяха такива големи пилоти като Илия Чубриков, Стоян Колев, Георги Петров и др.

Снимка на Николай Ненов Мончев.

Прекара последните години от земния си живот в родното си село Енина, Казанлъшко. Поклонението ще се проведе от 10:30 часа на 5 януари в сервиз "Радо", село Енина.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Почина Боян Иванов - синът на Елин Пелин

    На 86 години почина журналистът и музикален редактор в БНТ Боян Иванов. Познаваме го и от образователните програми на радио София.

  • Матрос почина по време на учението на полигона при Шабла

    Старши матрос е починал при изпълнение на служебните си задължения на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“, където се провежда тактическото учение с бойни стрелби "Шабла 2019", съобщиха от Министерство на отбраната. 

  • Поредното безумие в българският спорт

    Българският спорт и цялата ни общественост става свидетел на поредното събитие, което не би имало почва да се развие в друга, нормална и цивилизована страна. Tози път неразбориите са в българския автомобилизъм.

Оставете коментар