Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Александър Чеферин бе преизбран за президент на УЕФА, Боби Михайлов аут от Изпълкома

Александър Чеферин бе преизбран за президент на УЕФА, Боби Михайлов аут от Изпълкома

Президентът на европейския футбол Александър Чеферин бе преизбран за нов четиригодишен мандат на поста от 43-ия конгрес на УЕФА в Рим, съобщава Агенция "Фокус". 

Преизбирането му ще го изправи пред фундаментални промени на футбола в Европа. Словенският адвокат е длъжен да намери деликатния баланс в защита на интересите на малките клубове и държави, както и удовлетворяването на амбициите на богатите и големи отбори, които заплашват с излизането в собствена суперлига. 

Чеферин изкара непълен мандат, след като през септември 2016 година беше избран на мястото на изгонения за 8 години от футбола Мишел Платини. 

Президентът на Българският футболен съюз Борислав Михайлов обаче не успя да запази мястото си в Изпълнителния комитет на УЕФА, предава Гонг.бг. 

Бившият вратар събра 22 глава по време на провелия се в Рим (Италия) 43-ти конгрес на Европейската футболна централа, а това бе недостатъчно, за вземе ръководителят на българската централа една от осемте квоти. 

Припомняме, че новият изпълнителен орган на УЕФА вече се състои от 8 членове, а не както бе досега 14. Единствената женска квота зае представителката на Франция Флоранс Хардуин. 

Президентът на БФС бе част от структурите на УЕФА още от времето на Мишел Платини. Сега обаче, Михайлов не успя да запази мястото си. 

Свързани статии (по етикет)

  • Какви са годишните приходи на Борисов и Радев?

    83 450 лв. е сумата, която премиерът Бойко Борисов е получил от заплати през 2018 година, става ясно от декларацията му, публикувана в сайта на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

  • Президентът наложи вето върху закона за финансиране на партиите

    Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане отделни текстове от § 2 и 3 от Закона за изменение на Закона за държавния бюджет за 2019 г., с които се въвежда финансиране на политическите партии с дарения от юридически лица и еднолични търговци.

  • Президентът на КНСБ: Има манипулации на пазара на промишлен ток

    „Смятам, че има манипулации на пазара на промишлен ток. Индустрията е права, защото от началото на годината няколко пъти имаше ненормални цени по сегмента „Ден напред”. Основното обяснение обаче не е в производителите, а в търговците”.

Оставете коментар