Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Български геймъри спечелиха Световното първенство по електронни игри

Български геймъри спечелиха Световното първенство по електронни игри

"Винаги съм казвал, че трябва да покажем лъвското в себе си, най-доброто. Независимо, че сме най-малката държава, ние показахме, че сме най-големите", казва капитанът на "Windigo Gaming" Камен Константинов.

Българи станаха най-добрите геймъри на планетата. Отборът ни спечели Световното първенство по електронни игри в Китай. Те се завърнаха у нас с внушителната награда от 500 000 долара.

Петима българи ще останат завинаги в историята на електронните спортове. Те успяха да детронират най-добрите в компютърните игри и да станат световни шампиони без никой да очаква това. По пътя към върха ги водят големия хъс и жаждата за победа.

"Винаги съм казвал, че трябва да покажем лъвското в себе си, най-доброто. Независимо, че сме най-малката държава, ние показахме, че сме най-големите", каза капитанът на "Windigo Gaming" Камен Константинов.

Наградата от турнира в Китай е 500 000 долара. Как ще бъде оползотворена колосалната сума остава тайна. Единственото, което не могат да скрият шампионите, е радостта от триумфа за България.

Казват, че компютърните игри не бива да бъдат подценявани, защото електронните спортове учат на всичко, на което и традиционните - дисциплина, постоянство и издръжливост.

Изискват се и желязна психика и здрави нерви. А след триумфа в Китай, на следващия си турнир в Германия отборът заминава със самочувствие, така като подобава на всеки шампион. 

Източник: Nova.bg

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner