Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Южна Америка ще ни конкурира за домакинството на Мондиал 2030

Южна Америка ще ни конкурира за домакинството на Мондиал 2030

Общата кандидатура на Аржентина, Уругвай и Парагвай и Чили е фаворит да спечели правото да приеме световното първенство по футбол през 2030 година. Това заяви президентът на Южноамериканската Oфутболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес.

Първоначалното Аржентина и Уругвай сами издигнаха кандидатурата си, но след това към нея се присъединиха още Чили и Парагвай.

"Мисля, че към днешна дата ние сме фаворит. Ако ние в КОНМЕБОЛ свършим работата си и отделните страни направят същото, не виждам как няма да спечелим", каза Домингес пред репортери.

Мултинационалната кандидатура на южноамериканските страни съвпада със 100-годишнината от първото световно първенство по футбол, което се провежда в Уругвай през 1930 година.

Аржентина, Уругвай, Чили и Парагвай се очаква да се конкурират с общата кандидатура на Испания, Португалия и Мароко, както и с Англия за домакинство на шампионата. Възможно е България, Сърбия, Гърция и Румъния също да поискат първенството след 11 години.

Световният шампионат по футбол през 2022 година ще се състои в Катар, а четири години след това той ще се проведе в Канада, САЩ и Мексико.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner