Събота, 22 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 22 Февруари 2020

Четвърто място за Green Fox Motorsport в Гоце Делчев

Четвърто място за Green Fox Motorsport в Гоце Делчев

Проливният дъжд бе най-малкото зло сред проблемите, които имаха почти всички пилоти от отбора. Въпреки трудностите Green Fox Motorsport се класира на 4-то място в отборното класиране.

В кралският клас Васко Въжаров спря часовника на 2:30.600 записвайки първо време в генералното класиране на първия състезателен манш от надпреварата. Лош късмет за Въжаров във втория манш раздели него и отбора от това да се качат на почетната стълбичка. След средата на трасето най-бързия пилот на Green Fox Motorsport се удари в една от предпазните мантинели на трасето и приключи своето участие. След инцидента Въжаров се размина невредим, а по колата имаше щети.

Снимка на Мартин Н.

Ивелин Йотков се появи във втория кръг от шампионата. Той се състезаваше с нает автомобил от Явор Карастоянов. Въпреки новата за него техника и лошите условия Йотков се класира на 14-то място в генералното класиране и пето място в Е1-6500.

Снимка на Мартин Н.

Дебют и подиум за Димитър Кондев с така очакваното и красиво Audi S1. Кондев се пребори за второто място в клас Е1-3500, въпреки съпътстващите го проблеми с електрониката на автомобила. Очакват се довършителни дейности по автомобила, отстраняване на натрупаните проблеми и освежаване на външния вид за Рали Сливен 2019.

Снимка на Мартин Н.

Шесто място за Петър Ангелов в клас E1-3500. След съботните тренировки, Ангелов намери правилните настройки и подходящите гуми. За негов лош късмет обаче, липсата на подходящи гуми за мокро състезание повлияха и на неговото представяне.

Снимка на Мартин Н.

11-то място в генералното класиране и второ място в клас Е1-2000 за Косю Йорданов. За Йорданов съботния ден премина тежко, излизайки още в първия тренировъчен манш от трасето. За щастие публиката край Гоце Делчев имаше възможност да наблюдава Dr.Hous през следващите маншове. В съботния ден Йорданов записа второ време в класа нареждайки се след Влъчков на 1,5 секунди. Въпреки липсата на подходящи гуми за мокро, Йорданов запази втората позиция и в неделя.

Снимка на Мартин Н.

Здравословни проблеми попречиха на Александър Димитров да направи обичайното за него силно представяне. Въпреки раните с които трябваше да се състезава Димитров стисна зъби и завърши четвърти състезанието, взимайки 12 точки за шампионата.

Снимка на Мартин Н.

Росен Костов поднесе изненада на публиката, класирайки се на 9-то място в генералното класиране и трети в клас Е1-1600. Разликата с втория пред него бе Тодор Василев 0,03. Сериозни проблеми и първи финал с новото Peugeot 106 MAXI за Костов. В уикенда край Гоце Делчев, MAXI-то на Костов не можа да покаже своя пълен капацитет, заради проблеми, които караха колата да прекъсва. Въпреки това той показа завидна скорост на мокро.

Снимка на Мартин Н.

Първа победа в кариерата за Искрен Пондев. Пондев успя да се пребори с конкуренцията в клас N-1600 записвайки седем от седем първи места в съботните и неделните маншове и взе пълен актив от точки за Планинския шампионат. Втори след Искрен Пондев остана Димитър Гочев на 14,24 секунди, а трети на 46,87 секунди остана Емил Петров.

Снимка на Мартин Н.

Трети кръг от шампионата по Планинско Изкачване на България ще се състои на 01-02.06.2019г. в Сливен.

Снимки: Martin Nacev (Mphotography)

Източник: GreenFoxMotorsport.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner