Понеделник, 16 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 16 Декември 2019
ЦСКА показа трети проект за нов стадион

ЦСКА показа трети проект за нов стадион

ЦСКА показа трети вариант на проект за новия си стадион, като клубът уточнява отново, че е в начален етап от задвижването му.

Скиците, които днес бяха публикувани в сайта на клуба, са "идейни предложения за стадион на ЦСКА", дошли от фирмата "DESET architects".

Този проект е за съоръжение с капацитет от близо 28 000 души. В него са намерени и решения за паркингите и прилежащата инфраструктура, която да не оказва влияние върху функционирането на алейната мрежа на парка, обявява клубът на страницата си.

"Както е известно, в момента текат сложни процедури между институциите, касаещи бъдещия ни дом в Борисовата градина", уточнява още сайтът на ЦСКА.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Преди близо два месеца две други фирми презентираха своите варианти пред ръководството на клуба.

Още тогава бе подчертано, че "мащабният проект е на ниво предпроектно проучване", и че следват много процедури по избора на офертите, по съгласуването с държавата и общината на строителството и т.н.

Това бяха фирма "Вамос" с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2) и фирма "Design Initiatives" с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4).

Те запознаха собствениците на клуба с архитектурните планове и строителните решения, а в сайта се появиха и техните графики и идейни предложения.

Настоящият стадион на ЦСКА - "Българска армия", е построен през 1967 г. и е открит под името "Народна армия".

Клубът никога не се е местил от този дом, който е в сърцето на Борисовата градина. Именно проблеми с градоустройствения план и ограничените възможности за строеж в парка около мястото на настоящата арена, през годините отказаха на три пъти собствениците на ЦСКА от строеж.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner