Стойчев коментира и отливът на българската публика от волейболните зали и причините затова "Това е много лошо. За Варна предишните години бе невъзможно човек да си вземе билет, независимо кой играе. Този отлив се дължи единствено и само на резултатите, хората се обезверяват, че може да се случи нещо хубаво."

"Като не играе български отбор, трябва да има организация, шоу. Вчера за първия мач може би бях един от малкото, които си бяха купили билет. Това е тъжно. Трябва да се организира по друг начин."

"При нашите мачове, хората се асоциират много леасно към един побеждаващ отбор. Към това може да се стремим. Дължи се на липсата на организация. В съвременния свят трябва да успеем да напълним една такава зала без никакъв проблем."

"Не е срамно дори да крадеш идеи, напротив, много е важно. Еталон в това отношение е Полша. В Полша е удоволствие да влезеш в зала да гледаш волейбол, Там спортното събитие започва около час и половина преди самия мач, понякога завършва много след края на самия мач. Затова се грижат професионалисти. Хората отиват с целта да се забавляват и да видят волейбол. Това е моделът, към който да се стремим. Това е напълно постижимо."