Четвъртък, 17 Октомври 2019
Четвъртък, 17 Октомври 2019
Втора европейска титла по борба спечели Едмонд Назарян

Втора европейска титла по борба спечели Едмонд Назарян

Националът ни бе поздравен първо от от своя баща и треньор Армен Назарян, който е двукратен олимпийски шампион по борба

"Много съм щастлив, защото тази титла спечелих доста по-трудно от миналогодишната." Това заяви Едмонд Назарян, който стана европейски шампион по борба при кадетите за втора поредна година.

На първенството за кадети в италианския град Фаенца в категория до 51 килограма класически стил Едмонд Назарян спечели титлата след като победи турчина Барис Ербек с технически туш 10:0 само за 2 мин. 38 сек.

Националът ни бе поздравен първо от от своя баща и треньор Армен Назарян, който е двукратен олимпийски шампион по борба.

Миналата година Едмонд стана европейски шампион, но в по-долната категория до 45 килограма. Той има още бронз от Световното първенство и Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018-ста.

Бронзово отличие за страната ни в Италия спечели Мирослав Емилов в категория до 45 килограма. В малкия финал той победи латвиеца Бондаренко.

При жените днес за титлата в категория до 43 килограма на тепиха ще се бори Дияна Павлова. Така тя си осигури минимум сребро от шампионата на стария континент.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар