Вторник, 19 Ноември 2019
Вторник, 19 Ноември 2019
13 месеца преди старта на летните олимпийски игри Токио 2020, те вече чупят рекорд

13 месеца преди старта на летните олимпийски игри Токио 2020, те вече чупят рекорд

13 месеца преди старта на летните олимпийски игри Токио 2020, те вече чупят рекорди.

Организаторите представиха резултатите от договорите за спонсорство, осигурени досега. Те са изключително впечатляващи.

Само "местните контракти", сключени с японски концерни, са надхвърлили вече 3 милиарда долара. МОК потвърди сумата на редовната си сесия в Лозана днес.

Това е три пъти повече от парите, които бразилски компании наляха като спонсори на игрите Рио 2016.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Джон Коутс, който е председател на Координационната комисия на МОК за игрите, разкри детайли по страхотната работа, свършена на бизнес фронта. Само локалните споразумения за спонсорство са 62, което също е рекорд в историята на игрите.

Олимпиадата в Токио има 15 "златни" партньори (най-луксозните договори), 32 официални партньори и 15 други компании, които също ще инвестират под формата на спонсорски контракти.

Коутс разкри и друг интересен факт.

Заявките за билети от Япония, за състезания от игрите, са 7,5 милиона. Естествено, не всички могат да бъдат одобрени, тъй като общият брой билети за стартовете в Токио са 7,8 милиона. А близо 30 процента от тях са разпределени за ползване на фенове извън страната домакин.

"7,5 милиона заявки - това е уникален интерес - каза шефът на комисията пред сесията на МОК. - Невероятната подкрепа, която тези игри имат в Япония, не е само сред бизнеса и големите компании, но и сред обикновените хора. Наистина очаквам това да са най-зрелищните игри в историята."

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар