Вторник, 18 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 18 Февруари 2020

Михаел Шумахер е хоспитализиран в болница в Париж

Михаел Шумахер е хоспитализиран в болница в Париж

Той е в ръцете на един от най-добрите кардиохирурзи в света - Филип Менаж, съобщава БТВ

Легендарният пилот от Формула 1 и 7-кратен световен шампион - Михаел Шумахер беше хоспитализиран в болница "Жорж Помпиду" в Париж. 50-годишният пилот ще бъде подложен на терапия със стволови клетки, която ще засили имунитета му. Той е в ръцете на един от най-добрите кардиохирурзи в света - Филип Менаж, съобщава БТВ.

69-годишният лекар, който се счита за светило в медицината, е един от най-изявените кардиохирурзи. Той е специалист по лечение на сърдечна недостатъчност, използвайки чужди стволови клетки.

Още през 2000 г. той и екипът му за първи път правят подобна операция и трансплантира клетки в сърцето на пациент с тежък сърдечен проблем. Клетките са взети от бедрения мускул на болния и са преместени в сърцето му. Операцията протича гладко и усложнения няма. 14 години по-късно Менаж прави първата такава операция, но с клетки от чужд донор.

Шумахер пострада тежко през 2013 г., когато падна по време на ски ваканция и удари главата си. Германецът получи травма на мозъка и прекара известно време в кома. След като се събуди, семейството му го прибра в имението им в Швейцария, а информацията за състоянието му е доста оскъдна.

Транспортирането на шампиона в Париж е преминала при строги мерки за сигурност. Според близки до семейството, това не е първото такова лечение със стволови клетки за Шумахер. Процедурата, която ще извърши доктор Менаж, ще помогне за повишаването на имунитета и в борбата с възпаленията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner