Едмонд Назарян стана европейски шампион по борба!

Едмонд Назарян стана европейски шампион по борба!

Едмонд Назарян е европейски шампион по борба в категория до 55 килограма. Еди сложи подобаващ край на фамозното си представяне в Рим, след като победи в драматична схватка за златото руснака Виталий Кабалоев със 7:3 точки

Winbet - победата е емоция! (18+)

Руснакът първи получи предупреждение за пасивност и Назарян поведе с 1:0 и възможността да обработва противника си от партер. Шампионът от Букурещ 2019 тръгна да става предварително два пъти и бе наказан с още 2 точки в актива на Едмонд.

От партер той зрелищно прехвърли опонента си за още 2 точки и увеличаване на аванса до 5:0. Кабалоев стигна до първата си точка чрез изтласкване извън очертанията на кръга и дебютната част свърши при резултат 5:1. 25 секунди преди края руснакът успя да повали по корем Назарян и намали изоставането си с 5:3, но в крайна сметка Едмонд го изтласка извън очертанията и с общ резултат 7:3 спечели титлата!
 
18-годишният талант стигна до решителната схватка след 3 категорични победи - две с технически туш и туш на полуфиналите срещу Елданиз Азизли, който е №1 в Европа и света за 2018-а година.

Оставете коментар