Олимпиадата е пред отлагане - две големи нации обявиха, че няма да участват

Олимпиадата е пред отлагане - две големи нации обявиха, че няма да участват

Олимпийските игри в Токио 2020 са много близо до това да бъдат отложени, въпреки че решението може да се забави

В неделя МОК си даде 4 седмици, за да огледа ситуацията от всички страни и да обяви окончателно дали Олимпиада ще има през тази година или не. По програма най-голямото спортно събитие е от 24 юли до 9 август в японската столица.

Отлагането на игрите изглежда вече трудно да бъде избягнато, след като Канада обяви официално, че няма да участва и ще спре спортистите си за Токио. Решението е съгласувано с федерациите в отделните спортове и Олимпийския комитет на страната.

Австралия също има позиция - правителството предупреди своите атлети да се готвят за олимпиада през 2021 г., без обаче да каже конкретно, че няма да участва, ако игрите са това лято.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Но ясното мнение на две от най-големите спортни сили на планетата, както и сигналите от Великобритания, САЩ и Германия, може да ускорят решението, което вече изглежда неизбежно.

Игрите няма да бъдат отменени, това категорично вече обяви Томас Бах, председателят на МОК.

Ако има промяна, тя ще е с отлагане за 12 месеца, за същото време догодина, както вече се случи с два големи летни турнира във футбола - Евро 2020 и Копа Америка.

"Това не е като да преместиш един мач - обяви Бах в изявление. - Но и спортът не прави изключение от живота по света. Едни олимпийски игри са свързани с логистика и организация, които изглеждат трудни в настоящата ситуация. Няма начин за отмяна, това би унищожило мечтата на 11 хиляди спортисти и 206 олимпийски комитети."
 
Източник: Dir.bg

Оставете коментар