Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Максималните температури днес ще бъдат от 18 до 23 градуса

Максималните температури днес ще бъдат от 18 до 23 градуса

До довечера над страната ще има значителна облачност, предимно средна  и  висока, но от запад на изток тя постепенно ще понижава базата си и в следобедните часове, отначало над крайните западни райони ще превали, предимно слабо.

Привечер и през нощта валежната ивица постепенно ще се движи на изток и ще превали и в централните  и западни райони. Като цяло валежите няма да бъдат съществени. Максималните температури днес ще бъдат от 18 до 23 градуса. Утре минималните стойности ще бъдат от 7 до 13 градуса.

През деня отново ще има значителна облачност, по-плътна  и ниска в Южна България. Там на места ще превали краткотрайно, не са изключени и гръмотевици. Температурите ще бъдат от 17 до 23 градуса, по-високи в Дунавската равнина.

В сряда ще има повече слънце. Облачността ще бъде променлива, временно намаляваща до незначителна. Минималните температури ще са от 9 до 14 градуса, а дневните от 18 до 24. Рано сутринта ще превали на места около Стара планина, а денем - в югозападните райони. Ще се появи слаб вятър от североизток.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 10 до 14 градуса, малко по-ниски  в западните и югозападни райони. През деня облачността ще бъде променлива, а температурите ще се понижат малко и ще са от 17 до 21, 22 градуса. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източните райони - от север. Само на места е възможно да превали  слаб краткотраен дъжд.

В петък ще има значителна облачност и  на повече места ще превали и прегърми. Минималните температури ще бъдат от 7 до 12, а дневните - от 13 до 19 тградуса.

В събота ще бъде слънчево, с временни увеличение на облачността. Сутрин в котловините и около водните басейни е възможно да се образуват краткотрайни мъгли. Ще бъде по-хладно сутрин, с минимални температури от 3 до 9 градуса и  на места по високите полета не са изключени слаби слани. Дневните стойностуи ще бъдат от 16 до 21, 22 градуса.

В неделя температурите слабо ще се повишат. Ще бъде предимно слънчево.

Свързани статии (по етикет)

  • В 9 области от страната е обявен жълт код за сняг и поледици

    Очакват ни 24 часа с валежи от сняг, но и дъжд. Снегът ще завладее Западна и Северна България, а на места в Горнотракийската низина и в източните райони първо ще дойде дъжд и чак след това - сняг. 

  • Бизнесът прогнозира тежка 2019 година

    Над 75 на сто от участниците в проучване на Българската стопанска камара (БСК) за бизнес климата за 2018 г. очакват догодина да има ръст на енергийните цени, цените на суровините, фискалната и регулаторната тежест. 

  • Времето днес

    В Западна България валежите ще спират и облачността временно ще намалее.

Оставете коментар