Пазарът на нови автомобили у нас отчита ръст

Пазарът на нови автомобили у нас отчита ръст

От началото на 2015 г. пазарът у нас не само бележи увеличение всеки месец, но и с почти всеки следващ ръстът става по-голям

За пети пореден месец пазарът на нови автомобили у нас отбелязва ръст, показват данните за регистрациите на нови коли на Асоциацията на европейските автомобилни производители (ACEA).

От началото на 2015 г. пазарът у нас не само бележи увеличение всеки месец, но и с почти всеки следващ ръстът става по-голям. Годината започва с 4.1% увеличение на продажбите.

През февруари обаче те спаднаха с 2.6%. Въпреки това за първите два месеца на 2014 г. пазарът отчете ръст от 0.6% спрямо същия период на 2014 г. През март регистрациите на нови автомобили отново са скочили и то с впечатляващите 21.4%.

През април ръстът се запази, на ниво от 7.5%. През май обаче отново тръгна нагоре и продадените и регистрирани нови автомобили в страната са били с 10.7% повече спрямо същия месец на м.г., отчита АСЕА.

В същото време страната ни отчита и доста добро увеличение на пазара на нови коли за целия период януари-май 2015 г. За първите 5 месеца на годината у нас са били регистрирани общо 9 001 нови автомобила.

За същия период на 2014 г. те са били 8 280. Така страната ни отчита ръст от над 700 коли или близо 9%, сочи статистиката.

Оставете коментар