Понеделник, 21 Януари 2019
Понеделник, 21 Януари 2019

Nissan започва тестове на "робо-таксита" в Япония

Nissan започва тестове на "робо-таксита" в Япония

Автомобилните гиганти вече се състезават за напредъка при автономните превозни средства, а конкуренцията им включва предприемачи от Силициевата долина като Apple, Google, Tesla и Uber.

Nissan ще започне полеви тестове за автономни "робо-таксита" в Япония в началото на следващата година, докато съперници по целия свят ускоряват развитието на самоуправляващите се технологии.

Автомобилният гигант и японската компания за мобилни игри DeNA съвместно разработиха новите автомобили без шофьор, наречени Easy Ride. Те планират да проведат теста в продължение на две седмици през март в Йокохама, югозападно от Токио, като използват две електрически автономни превозни средства. Целта е услугата да бъде пусната до 2020 г. Тя ще бъде налична за клиентите чрез мобилно приложение, предаде БГНЕС.

Очаква се услугата да е достъпна на множество езици. Ще бъде ползвана и дистанционна система за наблюдение, за да се гарантира безопасността на пътниците.

Броят на чуждестранните посетители в Япония достига рекордни висоти преди Олимпиадата през 2020 г. в Токио. Автомобилните гиганти вече се състезават за напредъка при автономните превозни средства, а конкуренцията им включва предприемачи от Силициевата долина като Apple, Google, Tesla и Uber.

Миналата седмица General Motors заяви, че ще опита да изпревари своите конкуренти, като стартира мащабна флота от автономни таксита до 2019 г

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар