Събота, 16 Февруари 2019
Събота, 16 Февруари 2019

BMW разработва конкурент на Tesla

BMW разработва конкурент на Tesla

Електромобилът на баварците ще изминава 700 км с едно зареждане

Германският производител BMW разработва своя следващ електромобил, който ще трябва да се конкурира с машините на Tesla. Моделът е част от проекта iNext, като ще може да изминава до 700 км с едно зареждане, съобщава Motortrend.

Серийното производство на електрическата кола на баварците обаче ще може да стартира не по-рано от 2021 г. В компанията все още не са взели крайно решение за това от кой клас ще бъде автомобилът. Възможно е той да се конкурира с Tesla Model S, но не е изключено да бъде и по-компактна машина, която да си съперничи с Tesla Model 3.

Според информациите, новият модел на баварците ще повтаря до голяма степен концептуалния седан i Vision Dynamics (на снимката), представен през есента на автосалона във Франкфурт. Прототипът има пробег от 600 км, ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и развива максимална скорост от 200 км/ч.

Като цяло плановете на BMW предвиждат до 2025 г. да бъдат готови 25 електрифицирани модела. От тях 13 ще са хибриди, а останалите 12 - чисти електромобили.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар