Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Apple преминава изцяло на чиста енергия

Apple преминава изцяло на чиста енергия

Apple обяви, че е постигнала целта си – да захранва всички свои съоръжения с възобновяема енергия.

Това включва центровете за данни, офисите и магазините на компанията в общо 43 страни. 

Производителят на iPhone каза още, че девет негови доставчика наскоро са се ангажирали да реализират своята дейност изцяло на база възобновяеми източници на енергия като вятър и слънце. С това фирмите-партньори, поели подобен ангажимент към Apple, стават 23, съобщи GreenTech. 

Много от големите американски корпорации като Apple, Wal-Mart и Alphabet се превърнаха в едни от най-големите купувачи на чиста енергия. Това доведе до значителен ръст в производството на вятърна и слънчева енергия в САЩ. 

Google, част от холдинга Alphabet, е купила през миналата година толкова енергия от възобновяеми източници, че да покрие цялото си потребление в световен мащаб. 

Проектите за възобновяема енергия, които осигуряват чисто електричество за съоръженията на Apple, варират от големи ветроенергийни паркове в САЩ до клъстери от стотици соларни покриви в Япония и Сингапур. 

Компанията също така призова комуналните дружества да изкупуват възобновяема енергия, за да подпомогнат захранването на дейността на Apple. 

Насърчаването на доставчиците на Apple да последват нейния пример и да преминат към 100% възобновяема енергия е следващата стъпка в еко-политиката на компанията. Доставчиците, които обещаят да използват чиста енергия, знаят, че могат да разчитат на предимство пред конкурентните си. 

„Виждаме ползите от все по-конкурентния пазар на чиста енергия“, казва Лиса Джаксън, вицепрезидентът на Apple по околната среда, политиката и социалните инициативи. „Дадохме да се разбере, че с течение на времето чистата енергия все по-малко ще е пожелание и все повече изискване“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар