Вторник, 20 Ноември 2018
Вторник, 20 Ноември 2018

Приложението Google Measure вече е достъпно за смартфоните, които поддържат ARCore

Приложението Google Measure вече е достъпно за смартфоните, които поддържат ARCore

Google Measure е полезно приложение на компанията, което позволява да изчислявате бързо размерите на различни обекти. 

За да го направите трябва единствено да ги фокусирате с камерата на смартфона и да оставите софтуера да направи изчисленията. Този ефект се постига с добавена реалност, като досега Google Measure можеше да се използва единствено за устройствата, които поддържат Google Tango. Компанията сега потвърди, че приложението вече е съвместимо и за смартфоните с ARCore.

Иновативната платформа се поддържа от устройства като Pixel 2, Sony Xperia XZ Premium и Samsung Galaxy S9, информира DigitalTrends. Първото поколение на смартфона Google Pixel също може да се възползва от предимствата на Google Measure. Все още не знаем дали Google планират скоро да разширят допълнително списъка с модели, които са съвместими с приложението. При всички положения добавената реалност ще продължи да има важно значение за еволюцията на Android.

След като отворите Google Measure ще видите списък с полезни съвети как да използвате всички функционалности на приложението. Интерфейсът е доста лесен за използване и много бързо ще свикнете да работите с него. Google информират, че въпреки опитите им за максимална прецизност е възможно Measure да даде отклонение от реалния размер с плюс минус 1 инч. В заключение ще добавим, че има как да направите снимка и да запазите изчисленията, за да не ги помните наум.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар