Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

От Renault разработиха роботизиран автомобил за куриерски услуги

От Renault разработиха роботизиран автомобил за куриерски услуги

Благодарение на модулни капсули, EZ-PRO е платформа, предназначена за куриерски компании, логистични оператори, търговци на дребно и потребители.

Куриерските услуги съставляват 30% от трафика в градовете - натоварване, което EZ-PRO може да облекчи благодарение на своето споделено решение за доставки, гъвкавост и автономно шофиране. Това ще допринесе за по-малко автомобили на пътя в час-пик и по-малко задръствания, причинени от лоши шофьорски навици или зле паркирани превозни средства.

Renault EZ-PRO е автономен, електрически, свързан концептуален автомобил със споделени капсули, олицетворение на бъдещето на куриерските услуги. „Шофьорът” в случая само ще се вози, за да следи доставката на стоките, както и своя автопарк от капсули. Вместо да управлява, той ще може да се съсредоточи върху ефективното планиране на маршрутите или осигуряване на допълнителна и персонална услуга като лична, премиум доставка на хранителни стоки или чупливи предмети.

Автопаркът от капсули без водачи се движи последователно в колона или независимо един от друг. EZ-PRO съдържа конфигуруеми модули, които отговарят на голямо разнообразие от специфични нужди на бизнес клиентите: за специалисти в сферата на куриерските услуги, но и за търговци, занаятчии и предприемачи.

EZ-PRO е част от серия концептуални модели на Renault, фокусирани върху градските мобилни услуги. EZ-PRO следва представянето на EZ-GO - електрически, свързан, напълно автономен, споделен автомобил за превоз на хора.

Източник: Vesti.bg

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар