Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Съоснователите на Instagram напускат компанията

Съоснователите на Instagram напускат компанията

Съоснователите на социалната мрежа за споделяне на снимки и видеа Instagram, Кевин Систром и Майк Крийгър се оттеглят от компанията.

Систром и Крийгър създадоха Instagram през 2010 г., а през 2012 г. популярната социална мрежа беше купена от Facebook за 1 милиард долара.

Систром, главният изпълнителен директор на приложението коментира, че се оттеглят, за да "опознаят любопитството и творчеството", съобщава BBC. Анализатори определят Instagram като една от най-добрите, ако не и най-добрата придобивка на Марк Зукърбърг.

"Сега сме готови за следващата стъпка. Изграждането на нови неща изисква да се отдръпнем, да разберем какво ни вдъхновява и съответства на това, от което се нуждае светът, това е, което планираме да направим", обяснява Систром.

Марк Зукерберг коментира, че Instagram отразява "комбинираните творчески таланти" на основателите. "Научих много от работата с тях през последните шест години и наистина се забавлявах. Очаквам с нетърпение да видя какво ще измислят и направят", допълва той.

Свързани статии (по етикет)

  • Instagram пусна услуга гласови съобщения

    Потребителите на Instagram вече могат да изпращат гласови съобщения. Това се казва в изявление на социалната мрежа, публикувано на официалната й страница в Twitter.

  • Американска компания спира Apple в Китай

    Забрана върху продажбите на няколко актуални модели iPhonе се стовари върху Apple в Китай. Но тя не е провокирана от търговската война между САЩ и азиатската страна, а от действията на друга американска компания, предава technews.bg.

  • Двама съквартиранти напускат Къщата на Big Brother

    На крачка от големия финал днес двама от съквартирантите ще напуснат Къщата на "Биг Брадър". В сряда те посочиха кой според личния им поглед е най-достоен да стане победител в Big Brother: Most Wanted 2018. 

Оставете коментар