Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Хакер обеща, че в неделя ще изтрие акаунта на Марк Зукърбърг във Фейсбук

Хакер обеща, че в неделя ще изтрие акаунта на Марк Зукърбърг във Фейсбук

Чанг Чи-Юан (Chang Chi-yuan) обещава на своите 26 000 последователи, че е способен да проникне в акаунта на основателя на социалната мрежа.

Тайвански хакер твърди, че в неделя ще хакне страницата на Марк Зукърбърг във Facebook. След това ще я изтрие и всичко това ще го предава на живо. 

Чанг Чи-Юан (Chang Chi-yuan) обещава на своите 26 000 последователи в социалната мрежа, че е способен да проникне в акаунта на основателя на Facebook, съобщава The Verge. 

Чанг е известен хакер, който често открива грешки и допринася за отстраняването им. Той дори е сред хората, попаднали в „Залата на славата“, след като засякъл бъг на Facebook, който е докладвал за оправяне. Но хакерът пък е съден от транспортна фирма в Тайван, защото хакнал системата им и си купил 1 билет на стойност 3 цента. 

Един от основните доходи на Чанг е именно печеленето на награди за хващане на грешки в кодовете на различни софтуерни продукти. 

Ако атаката му към акаунта на Марк Зукърбърг е успешна, няма да е първият път, когато това ще се случи на основателя на Facebook. През 2011 година хакер успя да пусне статус от името на Зукърбъг. 

Чанг е насрочил точен час за излъчването на живо на хакването на акаунта. Това е 15 ч. българско време в неделя. 

Източник: mediabricks.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар