Сряда, 27 Март 2019
Сряда, 27 Март 2019
Сондата на НАСА Parker Solar Probe изпрати първи сигнал от Слънцето

Сондата на НАСА Parker Solar Probe изпрати първи сигнал от Слънцето

Сондата на НАСА Parker Solar Probe, която бе изпратена да заснеме уникални кадри от нашата звезда- Слънцето, вече изпрати първия си сигнал,съобщиха от американската космическа агенция.

Тя вече е на 24 милиона километра от звездата, рекордно разстояние за създаден от човека космически апарат.

"Полученият сигнал е много добър и свидетелства за нормална работа на сондата, явно всички апарати на борда й работят добре и събират данни за Слънцето", съобщават още от НАСА.

Освен рекордно близко разстояние до Слънцето, сондата подобри собствения си рекорд за скорост, достигайки в понеделник 343 000 километра в час.

Апаратът носи името на астрофизика Юджийн Паркър и бе изстрелян в Космоса през август 2018 година. По програма той ще остане в орбита около Слънцето 7 години. Цялата апаратура на борда е защитена от топлинен щит, който трябва да издържи на колосална температура.

Свързани статии (по етикет)

  • Приемно семейство експлоатира деца

    Учители са алармирали Областната дирекция "Социално подпомагане" за случая

  • НАСА отличи наши ученици

    НАСА награди български ученици заради техен проект за космическа колония и орбитална станция.Единият приз е за група от девет единайсетокласници от варненеската Математическа гимназия, които създадоха космическа станция, която да приюти 15 000 души. 

  • САЩ изпращат силен сигнал към Русия

    САЩ наскоро са разположили шест стратегически бомбардировача Б-52 в Европа за участие в бойни игри

Оставете коментар